FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karzai u sjedištu NATO-a u Bruxellesu

Autor: mtro
BRUXELLES, 23. travnja 2013. (Hina/AFP) - Afganistanskog predsjednika Hamida Karzaia primio je u utorak u Bruxellesu glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen prije predviđenih susreta sa američkim državnim tajnikom Johnom Kerryjem i visokim dužnosnicima Pakistana.

Prebacivanje odgovornosti za sigurnost afganistanskim snagama je "na dohvat ruke", rekao je prije sastanka glavni tajnik NATO-a. "Afganistan je spreman" jamčiti sigurnost, odgovorio je Karzai i izrazio zadovoljstvo što NATO spreman pomoći njegovoj zemlji nakon povlačenja većine zapadnih postrojbi krajem 2014.

Kasnije tijekom večeri, Karzai bi trebao razgovarati s američkim državnim tajnikom Johnom Kerryjem, rekao je belgijski ministar vanjskih poslova Didier Reynder.

Kerry je u Bruxellesu sudjelovao na svom prvom sastanku ministara vanjskih poslova NATO-a tijekom kojeg se govorilo o stanju u Afganistanu kao i o sirijskom sukobu. U srijedu će John Kerry u Bruxellesu s Hamidom Karzaijem sudjelovati na sastanaku Sjedinjenih Država, Pakistana i Afganistana.

Afganistan i Pakistan se međusobno optužuju da su odgovorni za nasilja talibanskih pobunjenika, aktivnih sa svake strane zajedničke granice duge 2.400 km. Nakon 11 godina strane nazočnosti u Afganistanu koja pruža podršku vlasti te zemlje, pobuna afganistanskih talibana nije pobijeđena. Kabul optužuje pakistanske tajne službe, povijesne saveznike afganistanskih talibana, da ih i dalje podržavaju.

(Hina) xtm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙