FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srb: kaznena prijava potvrda zašto Đapić nije HSP-ov kandidat za gradonačelnika

Autor: ivuc
OSIJEK, 27. travnja 2013.(Hina) - Predsjednik HSP-a Daniel Srb izjavio je danas u Osijeku kako je kaznena prijava protiv bivšeg čelnika stranke Ante Đapića zbog sumnje u nezakonito pogodovanje najbolji pokazatelj onima koji nisu shvatili zašto HSP nije mogao dopustiti da Đapić na lokalnim izborima bude stranački kandidat za osječkog gradonačelnika.

Đapića je nedavno prijavio pročelnik gradskog Upravnog odjela za stambeno i komunalno gospodarstvo Milan Kamenko tereteći ga da je u srpnju 2007. tvrtki "Osimpex" gradski poslovni prostor u središtu Osijeka, u kojem je danas smješten Đapićev izborni stožer, prodao po nižoj cijeni.

Naime, taj poslovni prostor prodan je po početnoj cijeni od 1,35 milijuna kuna, iako je početna cijena, utvrđena Programom prodaje gradskih poslovnih prostora za 2007. godinu, iznosila 1,8 milijuna kuna.

Srb je na konferenciji za novinare istaknuo kako mu nije jasno zašto ova kaznena prijava nije podignuta ranije, ocijenivši da je riječ o "osječkom slučaju Planinska", u kojem je grad prodavao gradsku imovinu po neprihvatljivo niskoj cijeni, i to poslovni prostor u kojem Đapić sada ima svoj izborni stožer.

Poručio je kako je u pitanju "vrhunac neprihvatljivog ponašanja, korupcije i pogodovanja, čega u politici ne smije biti", te da se za takve stvari u Hrvatskoj uhićuje, sudi i osuđuje.

"Imamo jednog od kandidata za gradonačelnika za kojega nije sigurno hoće li biti uhićen prije ili poslije izbora, ali je sigurno da će ovo završiti procesom, jer, ako su optužbe utemeljene, takve situacije nikada nisu završavale bez osuda", rekao je Srb.

Ustvrdio je kako u HSP-u nisu znali za ovaj konkretan slučaj, ali su znali za neke druge koji se vode.

Na novinarski upit o kojim se slučajevima radi, Srb je odgovorio kako zna da se vode određene istrage o kojima mu je govorio Đapić kada je išao na obavijesne razgovore, ali nije želio govoriti o pojedinostima.

(Hina) xivuc ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙