FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đapić kao gradonačelnički kandidat o gospodarskom programu

Autor: vsik
OSIJEK, 4. travnja 2013.(Hina) - Nezavisni kandidat za osječkoga gradonačelnika Anto Đapić izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare da namjerava realizirati projekt "Techcity" - novi grad s 2000 stanova na 70 hektara u šumi na osječkome Pampasu.

Predstavljajući svoj gospodarski program razvoja Osijeka, Đapić je rekao kako se za projekt "Techcity" zanimaju investitori iz SAD-a jer je riječ o projektu budućnosti.

U realizaciju projekta, izgradnju maloga grada na kraju Osijeka s 2000 stanova u kojima bi moglo živjeti oko 8000 ljudi, uključilo bi se i osječko Sveučilište J.J. Strossmayera. Grad bi izgradio te stanove u roku od osam godina, a osigurao bi i infrastrukturu.

Tu bi stanovali i studenti i mladi koji bi se pripremali za osnutak tvrtaka. Po Đapićevim riječima, riječ je o 120 novih tvrtaka i 960 novozaposlenih osoba. Zamišljeno je da se studenti od prve godine studija udružuju u skupine najdulje na osam godina, a izrađivali bi planove za osnutak tvrtaka vezanih uz informatiku, zaštitu okoliša, obnovljive izvore energije i slično.

Osnutaka novih tvrtaka subvencirali bi grad Osijek i Vlada RH, rekao je Đapić i najavio da će tijekom svoje kampanje predstaviti i druge projekte namijenjene oporavku osječkoga gospodarstva i boljem životu svih građana.

(Hina) xvsik yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙