FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đapić: kaznena prijava protiv mene je potez očajnika

Autor: ivuc
OSIJEK, 26. travnja 2013.(Hina) - Nezavisni kandidat za osječkoga gradonačelnika Anto Đapić izjavio je danas kako je kaznena prijava za nezakonito pogodovanje, koju je protiv njega jučer podnio pročelnik gradskog Upravnog odjela za stambeno i komunalno gospodarstvo Milan Kamenko, neutemeljena te potez očajnika - prijavitelja i HDSSB-a.

Kamenko je prijavio Đapića tereteći ga da je u srpnju 2007. tvrtki "Osimpex" gradski poslovni prostor u središtu Osijeka prodan po početnoj cijeni od 1,35 milijuna kuna, iako je početna cijena za taj prostor, utvrđena Programom prodaje gradskih poslovnih prostora za 2007. godinu, iznosila 1,8 milijuna kuna.

U izjavi za Hinu Đapić je kazao kako je znakovito da je kaznena prijava podnesena upravo na dan kad je razotkrivena afera o manipulacijama s gradskim stanovima, u kojoj je Kamenko jedan od sudionika.

Prema medijskim napisima Kamenko je, kao član Povjerenstva za prodaju gradskih stanova u koje ga je imenovao gradonačelnik Krešimir Bubalo, došao u posjed gradskog stana koji je na natječaju prodan njegovom prijatelju Vjekoslavu Puljku. Kamenko je Puljku posudio novac za kupnju stana, a potom ga od njega otkupio.

Đapić je kazao kako ne želi ulaziti u bit navoda iz kaznene prijave te da institucije trebaju odraditi svoj posao, ali da se time ne može umanjiti činjenica da su pojedini gradski dužnosnici uhvaćeni u aferi oko prodaje gradskih stanova, u kojoj se treba utvrditi odgovornost.

Ocijenio je kako su tvrdnje iz kaznene prijave "izmišljotine i bedastoće" te da su sve kaznene prijave, koje su protiv njega do sada bile podnesene, propale, pa će, kako drži, tako propasti i ova.

(Hina) xivuc ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙