FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP AS: Srb i njegova stranka nestat će s političke scene

Autor: vsik
OSIJEK, 25. travnja 2013.(Hina) - Hrvatska stranka prava AS Osječko-baranjske županije u svom današnjem priopćenju za javnost optužuje Daniela Srba, predsjednika HSP-a da je njegov poziv za ujedinjenje pravaša "poziv u pomoć i priprema alibija za poraz i praktično gušenje njegove stranke nakon sljedećih lokalnih izbora".

U priopćenju koje je potpisao predsjednik Ivan Zadravec, između ostalog se navodi kako "Daniel Srb, predsjednik nepostojeće i papirnate stranke svojim zadnjim medijskim istupima to i potvrđuje".

Srbov poziv za ujedinjenje pravaša bez glavnog tajnika HSP AS Pere Ćorića koji je "idejni tvorac političkog projekta "Pravaški kišobran" po ocjeni HSP dr. Ante Starčević nije poziv za suradnju. Da će doći do gašenja HSP-a "govore ponižavajući i poražavajući rezultati koje je HSP polučio na izborima za EU parlament", stoji u priopćenju.

Poziv Ruže Tomašić, predsjednice HSP AS i europarlamentarke za svepravaški sabor "ima legitimitet i legalitet i dio je dugoročnih političkih ciljeva koje provodi i zagovara HSP AS". Predsjednik HSP AS Osječko-baranjske županije Ivan Zadravec ocjenjuje da će se ta stranka "nakon lokalnih izbora prometnuti u jednu od vodećih političkih opcija u Hrvatskoj općenito, a posebice na pravaškoj i demokršćanskoj sceni".

U isto vrijeme, ističe Zadravec, "Daniel Srb neće biti nikakav politički čimbenik na političkoj karti Osijeka, a kamoli Hrvatske, te se poziv za ujedinjenje pravaša HSP AS nije na njega ni odnosio".

Zadravec je ustvrdio kako će "skupina istomišljenika koja se još zadržala oko Srba, smijeniti ga", te da će HSP AS s njima dogovoriti modele suradnje. Srba je optužio da će nastaviti "vjerno služenje svojim političkim nalogodavcima iz HDSSB-a koji će ga zbog poslušnosti prigrliti kao i mnoge do sada".

(Hina) xvsik ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙