FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Vidović obećao tisuću radnih mjesta u prvoj godini mandata

Autor: ivuc
OSIJEK, 26. travnja 2013.(Hina) - Kandidat koalicije HDZ-HSP dr. Ante starčević-Stranka umirovljenika za osječkoga gradonačelnika, HDZ-ovac Dražen Vidović izjavio je danas u Osijeku kako je kod javnog bilježnika potpisao obvezu da će, bude li izabran za gradonačelnika, u prvoj godini mandata stvoriti okvir za otvaranje tisuću radnih mjesta, te da će u protivnom podnijeti neopozivu ostavku.

Na konferenciji za novinare pred zgradom osječke Područne službe Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, Vidović je kazao kako se na takav potez odlučio jer želi pokazati političku vjerodostojnost i odgovornost, te pozvao svoje političke suparnike da učine isto.

Naglasio je kako je ljudima dosta praznih obećanja te da Osijeku ne treba gradonačelnik koji za četiri godine mandata neće ništa raditi, već operativac koji će pomoći gradu, iz kojega ljudi odlaze.

Kao neke od projekata kojima namjerava ostvariti ovaj plan Vidović je, uz ostalo, naveo izgradnju dva nova doma za umirovljenike, zgrade hospicija i centra za dijabetes, zatim izgradnju studentskog grada, pored sadašnjeg sveučilišnog campusa, sa sadržajima poput tehnološkog parka, hostela, kazališta i kina.

Kao dodatne mjere svog gospodarsko-socijalnog programa najavio je smanjivanje prireza te cijena vode i dječjih vrtića, dodjelu gradskih poslovnih prostora za jednu kunu te financijsku potporu od 4500 kuna za svako novorođeno dijete.

Niječno je odgovorio na upit novinara hoće li, bude li izabran, biti novih zapošljavanja u Gradskoj upravi.

Rekao je kako treba napraviti dobru analizu, ali i istaknuo da se oni koji su u Gradskoj upravi i gradskim poduzećima radili odgovorno i transparentno ne moraju bojati za svoje radno mjesto.

(Hina) xivuc ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙