FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: komunalni doprinos jednu kunu po kubičnome metru

Autor: ivuc
OSIJEK, 17. travnja 2013.(Hina) - Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo (HDSSB) donio je danas odluku kojom se Gradskom vijeću predlaže da komunalni doprinos pri legalizaciji bespravno izgrađenih objekata u svim zonama i za sve korisnike iznosi jednu kunu po kubičnome metru.

Na današnjem sastanku s pročelnicima gradskih upravnih odjela Bubalo je rekao kako vjeruje da će to biti prva odluka novoga Gradskog vijeća nakon svibanjskih lokalnih izbora te da se na to odlučio jer je poslovanje grada stabilizirano pa je moguće donijeti odluku koja će građanima pomoći u legalizaciji.

Odgovarajući na današnje kritike nezavisnog vijećnika Miroslava Šimića da gradska uprava ne provodi odluku Gradskog vijeća o smanjivanju komunalnog doprinosa od 19. veljače, koju je svojim dopisom potvrdilo i Ministarstvo uprave, Bubalo je rekao kako ministarstvo nije donijelo nikakav akt, "nego mišljenje koje nije obvezujuće", a Šimić pokušava na razne načine dobiti medijsku pozornost radi svoje promidžbe.

Tajnica grada Jadranka Nikolov objasnila je da Ministarstvo uprave pri procjeni je li neki potez Vijeća zakonit ili nezakonit to mora utvrditi obvezujućom odlukom i propisati da se ona mora objaviti u službenom glasniku jedinice lokalne samouprave s poukom o pravnom lijeku, a ono je odgovorilo dopisom koje je samo naslovilo kao odgovor vijećniku Šimiću na njegov upit.

(Hina) xivuc yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙