FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vrkić prozvao HDSSB zbog "kraljice afera u gradskoj upravi"

Autor: vsik
OSIJEK, 25. travnja 2013.(Hina) - Nestranački kandidat SDP-a, HNS-a i HSU-a za osječkog gradonačelnika Ivica Vrkić na današnjoj je izvanrednoj konferenciji za novinare optužio gradonačelnika Bubala za da se zajedno s pročelnikom Odjela za komunalno i stambeno gospodarstvo, promet i okoliš udružio radi stjecanja imovinske koristi.

Riječ je o "kraljici afera u gradskoj upravi" rekao je Vrkić, te dodao kako je pročelnik Odjela za komunalno i stambeno gospodarstvo, promet i okoliš Milan Kamenko, kojega je gradonačelnik imenovao u povjerenstvo za prodaju gradskih stanova, došao povoljno do gradskog stana na kojega se i uknjižio.

Stan je fiktivno kupio i to za samo 423 kune više od ponuđene dr. Vjekoslav Puljak, profesor na Pravnom fakultetu u Osijeku, a zapravo ga je kupio Kamenko, rekao je Vrkić.

Pozvao je čelnike HDSSB-a, "Glavaša, Bubala, Šišljagića i Drmića da pokažu javnosti imovinske kartice na kojima bi se vidjelo što su imali prije rata a što imaju sada". Dodao je kako u imovinske kartice trebaju unijeti i imovinu "koja je na njihovim stričevima, ljubavnicama i djeci".

Vrkić je ustvrdio kako je njegov izborni stožer posljednjih dana zatrpan tvrdnjama građana o korupciji i kriminalnim radnjama u Gradu. Jedna od njih se odnosi i na natječaj za solarne panele, rekao je, istaknuvši kako su stigle četiri ponude, tri domaće i jedna strana koja je bila najpovoljnija.

Natječaj je poništen "jer austrijski ponuđač nije dostavio Bon 1 i Bon 2, a zna se da toga u Austriji nema". Po Vrkićevoj ocjeni "cilj je bio namjestiti natječaj kak bi se "oprao" novac za kampanju".

O kupnji gradskog stana gradskog pročelnika Milana Kamenka očitovao se danas također na izvanrednoj konferenciji za novinare očitovao i nezavisni kandidat za gradonačelnika Anto Đapić, koji je rekao kako je to još jedna od afera u Gradu i HDSSB-u.

Da se to meni dogodilo, kazao je Đapić, već bi bio u pritvoru. Pozvao je USKOK da ispita cijeli slučaj.

I osječki HDZ je danas prozvao gradonačelnika Bubala da je znao za nezakonitu kupnju stana gradskog čelnika Milana Kamenka, te da ga "zbog toga i brojnih drugih stvari" poziva da odustane od gradonačelničke kandidature.

(Hina) xvsik ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙