FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan sporazum o suradnji HČSP i AHSP u Zagrebačkoj županiji

Autor: dmak
ZAGREB, 28. ožujka 2013. (Hina) - Predstavnici Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) i Autohtone hrvatske stranka prava (AHSP) potpisali su danas sporazum o utemeljenju Pravaškoga bloka za Zagrebačku županiju te najavili zajednički izlazak na lokalne izbore.

Sporazum su potpisali dopredsjednica HČSP-a i predsjednica stranačkog zagrebačkog Županijskog odbora Jasminka Haleuš i predsjednik AHSP-a Zagrebačke županije Vlado Turudić.

Haleuš je istaknula kako moraju pokazati snagu i dostojno zastupati interese svakog pojedinca u Skupštini Zagrebačke županije koja broji 350.000 stanovnika te naglasila da svaki glas koji dobiju neće biti bačen.

Predsjednik HČSP-a Josip Miljak ustvrdio je kako lokalni izbori ulaskom Hrvatske u EU, kojem se inače oštro protive, dobivaju puno veći značaj, jer, kako je rekao, Hrvatski sabor neće imati nikakav suverenitet niti donositi zakone, pa je važno da pravaški predstavnici ojačaju utjecaj u lokalnim sredinama, općinama, gradovima i županijama.

Potpisivanje sporazuma o suradnji s AHSP je ne samo domoljuban čin, nego nužnost kako bi pravaši trebali djelovati nakon silne razjedinjenosti protekle 22 godine kojom su omogućili "odnarođenim političkim kastama da Hrvatsku opljačkaju i liše gospodarskih, financijskih i drugih sustava, a Hrvatice i Hrvate pretvore u bijelo roblje". "Uveden je novokmetski sustav, u kojem su ljudi postali nebitni brojevi, u kojem je bitan profit, kapital i unija, a nebitno domoljublje, nacija i Hrvatska", smatra Miljak. Dodao je kako za to snose suodgovornost, ali nadaju se da će narod shvatiti i prepoznati one koji mu žele dobro, a koji ne.

Imam dojam da se Hrvati boje konzumacije državnih poluga moći i da ponovno stasa sluganstvo i traženje tutora i zaštite i otuda srljanje u Europsku uniju, rekao je Miljak.

Nas pravaše drže katastrofičarima i nitko nas ne sluša, ali na kraju sve dođe na naše, a tzv. eurofili su samo ljubitelji eura i sinekura, ustvrdio je.

Predsjednik Autohtone hrvatske stranke prava Dražen Keleminec očekuje da će na lokalnim izborima zajednički sa HČSP-om polučiti dobar rezultat i dobiti zastupnike u Skupštini Zagrebačke županije. Dodao je da su HČSP i AHSP srodne i bliske stranke po stavovima prema EU i unutarnjem uređenju Hrvatske te najavio da očekuje potpisivanje sporazuma o suradnji i u drugim gradovima i županijama.

(Hina) xdm yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙