FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDP: HDSSB krivo optužuje Vladu RH za zanemarivanje Slavonije i Baranje

Autor: vsik
OSIJEK, 9. travnja 2013.(Hina) - HDSSB krivo i opetovano optužuje Vladu Republike Hrvatske da zapušta Slavoniju i Baranju, da se prema njima odnosi maćehinski, što nije točno, o čemu svjedoče ulaganja države u tu regiju, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik SDP-a Osječko-baranjske županije i kandidat te stranke za župana Domagoj Hajduković.

"Najnoviji primjer toga, po HDSSB-ovcima na čelu s Krešimirom Bubalom, jest Zračna luka Osijek jer namjerno prešućuju da je u posljednje dvije godine država u nju kroz potpore i kapitalna ulaganja uložila oko 9,4 milijuna kuna", rekao je Hajduković.

Dodao je kako su grad Osijek i Osječko-baranjska županija istodobno u nju uložili 600.000 kuna, uz napomenu da je vlasnički udio Republike Hrvatske u toj zračnoj luci 55 posto, a ostalo je podijeljeno između grada i županije.

"Kao i većina strateških i razvojnih stvari, Zračna luka Osijek ne zanima grad i županiju, a možda bi ih zanimala kada bi imali direktne letove Osijek-Mostar", rekao je Hajduković i istaknuo kako - budući da HDSSB-ovci javno priznaju da stanačke sastanke održavaju u Mostaru - možda i nije loša ideja o čerterskim letovima Osijek-Mostar jer bi mogli uštedjeti na putnim troškovima kad već ne mogu na roaming pozivima.

Poručio je građanima Osječko-baranjske županije da ima političara i stranaka koji "tu nisu samo za svoje, nego za njih, građane i drukčiju Slavoniju i Baranju".

(Hina) xvsik ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙