FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nezavisna lista Zvonka Horvata o zapošljavanju invalidnih osoba

Autor: vsik
OSIJEK, 23. travnja 2013.(Hina) - Predstavnici Nezavisne liste za Gradsko vijeće Osijeka čiji je nositelj Zvonko Horvat, a koju podupire don Ivan Grubišić, predstavili su danas svoj program ističući potrebu zapošljavanja osoba s invaliditetom te prijedlog za osnutak sajma knjiga.

Kandidat na listi Miroslav Rosandić, 25-godišnji nezaposleni magistar engleskoga, književnosti i filozofije koji boluje od cerebralne paralize, istaknuo je da zapošljavanje osoba s invaliditetom moraju poduprijeti strukture. Dodao je kako je potrebna suradnja sa Zavodom za zapošljavanje u čije programe trebaju biti uključene osobe s invaliditetom. U protivnome, rekao je, sve se svodi samo na priču i želje. U Osječko-baranjskoj županiji ima 6000 osoba s invaliditetom, a samo deset posto radi na nekim poslovima, istaknuo je.

Važnim je ocijenio upoznavanje javnosti i poslodavaca s mogućnostima dobivanja državnih poticaja za zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Istaknuo je kako vjeruje da će Nezavisna lista Zvonka Horvata ostvariti dobre rezultate te da će u radu osječkoga Gradskog vijeća "biti više prostora za problematiku invalidnih osoba".

Nositelj liste Zvonko Horvat istaknuo je da će se zauzimati da Osijek dobije sajam knjiga. Nažalost, mnogi Osječani odlaze na mnoge sajmove knjiga u druga mjesta, a grad ima sajamski prostor na Pampasu i mogućnost da realizira sajam knjiga, rekao je i dodao kako vjeruje da bi taj sajam bio odlično posjećen jer je Osijek sveučilišni grad bogate kulturne baštine.

Sajam knjiga, koji je dio programa Nezavisne liste Zvonka Horvata, po njegovim bi riječima bio međunarodni, a veći dio posla, dodao je, već je odrađen u dogovoru s mnogim hrvatskim piscima i kulturnim djelatnicima.

(Hina) xvsik yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙