FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavni tajnik NATO-a u Južnoj Koreji usred krize sa Sjeverom

Autor: vrad
BRUXELLES, 9. travnja 2013. (Hina/AFP) - Glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen dolazi u četvrtak u Južnu Koreju u posjet koji je odavno planiran a događa se u prilikama snažne napetosti zbog sjevernokorejskih prijetnja, priopćio je u utorak Sjevernoatlantski savez.

Rasmussen će se u četvrtak i u petak sastati s južnokorejskim čelnicima, među kojima i s predsjednicom Park Geun-hye i ministrima vanjskih poslova Yonom Byung-seom i obrane Kimom Kwan Jinom, dodaje NATO.

"Taj je posjet odavno planiran a bit će uglavnom posvećen partnerstvu NATO-a i Južne Koreje koja sudjeluje u operaciji u Afganistanu", rekao je za agenciju France Presse jedan dužnosnik Sjevernoatlantskog saveza u Bruxellesu. Oko 350 južnokorejskih vojnika trenutačno je raspoređeno u okviru misije ISAF-a.

Rasmussen dolazi u Seul u jeku krize koju su prouzročile prijetnje Pyongyanga koji je u utorak ponovo zaprijetio "termonuklearnim" ratom a nedavno je na svojoj istočnoj obali postavio dvije rakete srednjeg dometa.

Glavni tajnik koji će u petak održati tiskovnu konferenciju, iz Južne Koreje putuje u Japan, gdje će boraviti od 13. do 16. travnja, dodaje savez.

(Hina) xvrad ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙