FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karzai: Ured talibana u Dohi bi olakšao pregovore

Autor: mtro
DOHA, 3. travnja 2013. (Hina/AFP) - Otvaranje ureda za talibanske predstavnike u Dohi bi olakšao mirovne pregovore u Afganistanu, ocijenio je afganistanski predsjednik Hamid Karzai u razgovoru za katarski kanal Al-Jazeeru u srijedu.

Karzai, koji je u nedjelju razgovarao s emirom Katara o otvaranju ureda talibana u Kataru rekao je da želi raditi s talibanima na uspostavi mira u Afganistanu prije završetka borbenih operacija NATO-a 2014. godine.

"Nikada nismo planirali eliminirati talibane. Ni ja, ni afganistanski narod, ni afganistanska vlada", rekao je Karzai, prema dijelovima razgovora koji će u cjelosti biti kasnije emitirani na Al-Jazeeri.

"Čim sam postao šef prijelazne vlade proglasio sam punu amnestiju za talibane, njihove čelnike i sve ostale", inzistirao je i dodao da je postojao plan njihove integracije u afganistansko društvo.

On je ocijenio da bi ured talibana u Dohi pripremio teren za izravne kontakte i napredovanje mirovnog procesa.

Predsjednik Karzai je rekao da je u nedjelju razgovarao sa šeikom Hamadom ben Kalifom al-Thanijem o načinima kako bi Katar pojednostavio mirovni proces u Afganistanu.

(Hina) xtm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙