FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za utorak, 23. travnja

Autor: dger
ZAGREB, 22. travnja 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi za utorak, 23. travnja:

ZAGREB - Noć knjige, manifestacija koja promiče važnost čitanja, otvara se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu tribinom "Knjigovornica – razgovor o načinima poticanja čitanja", kada će biti predstavljeni rezultati najnovijeg istraživanja tržišta knjiga u Hrvatskoj i otvoriti izložba "Kadar za čitanje" (18 sati, predvorje Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Hrvatske bratske zajednice 4). Noć knjige održat će se u više od sto gradova i mjesta diljem Hrvatske. Najviše događanja, njih sedamdesetak, bit će u Zagrebu, no manifestacija će se obilježiti i na otocima, u Slavoniji, Međimurju, Zagorju, Lici, u oko 170 knjižnica te pedesetak knjižara i ostalih prostora. Organizirat će se razna događanja, od pričaonica i čitaonica za najmlađe i kreativnih radionica pa sve do klasičnih promocija i druženja s autorima. Noć knjige pokrenuta je prije godinu dana na inicijativu Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore i udruge Knjižni blok, kojima su se u organizaciji pridružili NSK, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, te portal "Moderna vremena".

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu otvorenja izložbe slikara Josipa Vanište "Ukidanje retrospektive" (11 sati, Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17). Izložbu će, uz Josipa Vaništu, predstaviti ravnateljica MSU-a Snježana Pintarić, autor postava Nenad Fabijanić i kustosica izložbe Nada Beroš.

ZAGREB - Novu koncertnu sezonu Zagrebačke filharmonije (ZF) na konferenciji za novinare predstavit će ravnatelj ZF-a Miljenko Puljić i umjetnički savjetnik ZF-a Dmitrij Kitajenko (12.30 sati, Multimedijalna dvorana lounge bara Matis, Trg Stjepana Radića 3).

OPATIJA - Program 4. sezone Festivala Kvarner na konferenciji za novinare predstavit će umjetnički direktor festivala Michael Fendre (10 sati, vila Angiolina, Park Angiolina 1).

telefon: 01/4808 600; 01/4808 615

telefaks: 01/4808 822

e-mail: kultura@hina.hr

(Hina) xdgk ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙