FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za srijedu, 17. travnja

Autor: mkov
ZAGREB, 17. travnja 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi, za srijedu, 17. travnja:

ZAGREB - Svečanost u povodu 100. obljetnice "Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića" Ivane Brlić-Mažuranić (11 sati, atrij palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Zrinski trg 11). Prije stotinu godina Hrvatski pedagoško-književni zbor objavio je dječji roman Ivane Brlić-Mažuranić koji je sa 130 izdanja postao najviše objavljivani hrvatski roman, a preveden je i na nekoliko desetaka jezika (između ostalog, dvaput na engleski i dvaput na kineski).

ZAGREB - Dodjela nagrade "Iso Velikanović" koju Ministarstvo kulture RH dodjeljuje za najbolja ostvarenja u području prevođenja književnih djela. (12 sati, Hrvatski društveni arhiv, Marulićev trg 21). Nagrada je ustanovljena 2005. godine i svake se godine dodjeljuje godišnja nagrada i nagrada za životno djelo, a osmišljena je kao poticaj za poboljšanje kvalitete i vrijednosti književnih prijevoda te popunjavanje praznina u području hrvatske prijevodne literature.

ZAGREB - Monografiju Kuzma Kovačić predstavit će Biserka Rauter Plančić i Radoslav Tomić (12 sati, Moderna galerija, Andrije Hebranga 1).

ZAGREB - Premijera predstave Nine Raine "Plemena" nastale u koprodukciji Kazališta Planet Art i Teatra Exit (20 sati, Teatar Exit, Ilica 208). Predstavu je režirala Slavica Knežević, a uz ostale glume Marko Torjanac, Jasna Palić, Janko Popović Volarić i Petra Kurtela.

VARAŽDIN - Otvorenje izložbe "Čarolija igre" (18 sati, palača Herzer, Franjevački trg 6). Izložba obuhvaća dvjestotinjak predmeta iz fundusa Arheološkog muzeja u Zagrebu, a obrađuje temu igara i igračaka u pretpovijesnom razdoblju i antici.

telefon: 01/4808 600; 01/4808 615

telefaks: 01/4808 822

e-mail: kultura@hina.hr

(Hina) xdgk ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙