FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za četvrtak, 18. travnja

Autor: mkov
ZAGREB, 18. travnja 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi, za četvrtak, 18. travnja:

ZAGREB - Norveški pisac Jo Nesbo, vodeći predstavnik novog vala skandinavske kriminalističke književnosti, gostovat će od 18. do 20. travnja u Zagrebu, u okviru zagrebačkog Noir festivala, koji će otvoriti u Cineplexxu Kaptol centra tribinom na kojoj će kroz razgovor s književnicom Mimom Simić pokušati hrvatskoj publici otkriti ključ globalnog uspjeha nordijskih noir-kriminalističkih romana (19 sati). Na istom mjestu nakon toga će uslijediti premijerna projekcija filma "Jackpot", norveške kriminalističke komedije nastale prema jednoj od njegovih priča.

ZAGREB - Ovogodišnji, 15. festival sv. Marka, koji će se održati od 25. travnja do 12. svibnja, predstavit će na konferenciji za novinare Suzan Valent Ashoor, direktorica festivala, glazbenici koji nastupaju u sklopu ovogodišnjeg programa i drugi. Festival sv. Marka, mjesto vrhunske prezentacije komorne glazbe, u proteklih je četrnaest godina predstavljao niz vrhunskih glazbenika s biranim programima, među kojima se posebno ističu članovi Berlinske, Bečke i Munchenske filharmonije, Zagrebački solisti (12 sati, Kulturno-informativni centar, Preradovićeva 5).

SLAVONSKI BROD - Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti i brodski Ogranak Matice hrvatske u Brodu organiziraju međunarodnu konferenciju "Od čudnovatog do čudesnog: 100 godina 'Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića'". Konferencija se održava o stotoj godišnjici od objavljivanja tog romana kojemu je posvećena većina ovogodišnjeg Tjedna dječjih svečanosti "U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić" (9 sati, Velika i mala dvorana Glazbene škole, Vukovarska 1).

VARAŽDIN - Ususret 4. VAFI-ju, međunarodnom festivalu animiranog filma djece i mladih, koji će se održati od 25. do 28. travnja, održat će se konferencija za novinare na kojoj će se predstaviti ovogodišnji program i događanja (12 sati, varaždinska Gradska vijećnica, Trg kralja Tomislava 1).

telefon: 01/4808 600; 01/4808 615

telefaks: 01/4808 822

e-mail: kultura@hina.hr

(Hina) xagrb ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙