FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za srijedu, 10. travnja

Autor: dger
ZAGREB, 9. travnja 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi za srijedu, 10. travnja:

ZAGREB - U Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti (HAZU) održat će se pjesnički recital "Živa riječ Vesne Parun". O djelu velike pjesnikinje govorit će predsjednik HAZU, akademik Zvonko Kusić i tajnik Razreda za književnost, akademik Ante Stamać. Pjesme Vesne Parun govorit će Vera Zima (11 sati, velika dvorana palače HAZU, Zrinski trg 11).

Vesna Parun rodila se 10. travnja 1922. u Zlarinu. Bila je dopisna članica HAZU, a za svoj je rad dobila niz nagrada i priznanja, a 11 joj je zbirki pjesama objavljeno na stranim jezicima. Njezina pjesnička zbirka "Zore i vihori" bila je prekretnica u hrvatskoj poeziji nakon Drugog svjetskog rata i smatra se pretečom krugovaškoga naraštaja. Ljubav kao pjesničku preokupaciju razrađuje u knjizi "Crna maslina". Autorica je brojnih zbirki, a ostat će zabilježena i kao pjesnikinja za djecu, autorica drama i prevoditeljica. Umrla je 25. listopada 2010. u Stubičkim Toplicama.

ZAGREB - Predstavljanje romana Sue Townsend "Žena koja je legla u krevet na godinu dana" (20 sati, knjižara Profil Mozaik Megastore, Bogovićeva 7). Roman je objavio Mozaik knjige u prijevodu Ozrena Doležala, a predstavit će ga glavna urednica T-portala Alemka Lisinski i glavni urednik Mozaika knjige Zoran Maljković. Ulomke iz knjige uprizorit će Anja Šovagović Despot i Dragan Despot.

(Hina) xdgk ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙