FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Daimler prodao preostali udio u EADS-u za 2,2 milijarde eura

Autor: mkuz
FRANKFURT, 17. travnja 2013. (Hina/AFP) - Njemački proizvođač automobila Daimler objavio je u srijedu da je prodajom preostalog 7,5-postotnog udjela u europskom zrakoplovnom koncernu EADS-u bruto uprihodio 2,2 milijarde eura.

"Daimler je prodajom ostvario bruto prihod od oko 2,2 milijuna eura i više nema EADS-ovih dionica", navela je kompanija u priopćenju.

Kako je najavljeno dan ranije, Daimler je prodao 61,1 milijun dionica EADS-a po cijeni od 37 eura po dionici.

Sam EADS kupio je 16 milijuna dionica u vrijednosti 600 milijuna eura. "Potražnja institucionalnih ulagača bila je snažna", izvijestili su iz Daimlera.

"Zaključili smo vrlo uspješnu transakciju, koja nam je omogućila da u potpunosti sudjelujemo u pozitivnom kreiranju cijene dionica EADS-a", rekao je Daimlerov financijski direktor Bodo Uebber.

"Prihodi od ove prodaje pozitivno utječu na naš slobodni novčani tok u ovoj godini a uz našu zaradu od postojećih poslova poduprijet će i našu politiku isplate stabilnih dividendi," rekao je Uebber.

Daimler spada u skupinu osnivača EADS-a, ali je odlučio prodati svoj udio i usredotočiti se na temeljnu aktivnost proizvodnje automobila. U prosincu je već prodao 7,5-postotni udio u koncernu za 1,66 milijardi eura.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙