FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Deutsche Telekom ipak poboljšao uvjete spajanja T-Mobilea i MetroPCS-a

Autor: gple
NEW YORK/FRANKFURT, 11. travnja 2013. (Hina/Reuters) - Deutsche Telekom ipak je odlučio poboljšati uvjete predloženog spajanja američkog ogranka T-Mobile USA i MetroPCS Communicationsa, smanjivši razinu duga koji bi trebala preuzeti nova kompanija.

Njemački je telekomunikacijski div jučer objavio da će smanjiti razinu duga nove kompanije za 3,8 milijardi dolara i sniziti kamatu na kredit za pola postotnog boda.

Prema sporazumu iz listopada nova kompanija trebala je imati gotovo 19 milijardi dolara, od čega 15 milijardi kredita Detusche Telekoma.

DT sada predlaže smanjenje kredita na 11,2 milijarde dolara, prema dosadašnjoj razini kamata. To bi značilo da bi dioničari MetroPCS-a dobili oko 2,67 dolara više po dionici no što im je prvobitno ponuđeno, izračunao je Reuters.

Deutsche Telekom nije objavio ukupnu vrijednost transakcije po dionici jer dionice T-Mobile USA nisu uvrštene u burzovnu kotaciju.

U listopadu je dogovoreno da će diončari MetroPCS-a dobiti 1,5 milijardi dolara u gotovini i 26 posto udjela u novoj kompaniji.

U sklopu novih uvjeta Deutsche Telekom produljio je također za 12 mjeseci, na ukupno 18 mjeseci, razdoblje u kojem ne smije prodavati dionice nove kompanije na burzi nakon sklapanja sporazuma.

Vlasnička struktura nove kompanije nije promijenjena, pa će DT imati 74 posto udjela a 26 posto dioničari MetroPCS-a.

MetroPCS objavio je sinoć da je pomaknuo izvanredna skupštinu dioničara na kojoj će se glasati o pitanjima povezanim sa spajanjem s 12. na 24. travnja.

Uvjeti spajanja izmijenjeni su nakon što su dva ključna dioničara objavila da će ga blokirati zbog previsokih kamata na kredit DT-a.

Predloženo spajanje trebalo bi osigurati T-Mobile USA nužan frekvencijski spektar za gradnju mreže dovoljno snažne za prijenos podataka.

Povezivanje frekvencija temeljni je uvjet za uspješno konkuriranje dvije kompanije većim operaterima, poput Verizon Wirelessa, AT&T Inca i Sprint Nextela.

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙