FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za utorak, 16. travnja

Autor: uand
ZAGREB, 16. travnja 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za utorak, 16. travnja koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Hrvatski sabor zasjedanje nastavlja raspravom o prijedlogu novoga Zakona o PDV-u u prvom čitanju, kojim Vlada uvodi niz promjena u sustav PDV-a od 1. srpnja i ulaska Hrvatske u Europsku uniju (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Švedski kralj Carl XVI. Gustaf i kraljica Silvia doputovat će u državni posjet Hrvatskoj. Kraljevskom paru bit će priređen svečani doček u Uredu predsjednika gdje će ih dočekati predsjednik Ivo Josipović sa suprugom Tatjanom (11.30 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241). Nakon razgovora predsjednik Josipović i švedski kralj obratiti će se novinarima (u 13 sati).

ZAGREB - Švedski kralj Carl XVI. Gustaf i kraljica Silvia sastat će se s premijerom Zoranom Milanovićem i njegovom suprugom Sanjom Musić Milanović (15 sati, Vlada RH, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Švedski kraljevski par u društvu predsjednika Josipovića i njegove supruge obići će Atelije Meštrović gdje se otvara izložba švedskog kipara Carla Millesa (15.35 sati, Mletačka 8).

ZAGREB - Švedska kraljica Silvia i Tatjana Josipović, supruga hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, posjetit će Hrvatski državni arhiv (12.45 sati, Trg Marka Marulića 21).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Studija isplativosti profesionalne rehabilitacije u Republici Hrvatskoj" (15 sati, dvorana Hrvatskog autokluba, Avenija Dubrovnik 44 b). Na predstavljanju studije govorit će autor predgovora ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, a rezultate istraživanja predstavit će glavni istraživač Predrag Bejaković. Studija predstavlja prvo ovakvo istraživanje u Hrvatskoj, a nastala je zbog potrebe donošenja novog Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji osoba s invaliditetom koji je upravo u postupku izrade. Izdavač knjige je Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, a istraživanje je proveo Institut za javne financije.

ZAGREB - Predstavljanje projekta "Suzbijanje homofobičnih i transfobičnih zločina iz mržnje" koji provode udruge Kontra i Iskorak u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova (10 sati, u prostorijama LGBT centra, Petrinjska 27).

ZAGREB - Službeno predstavljanje rezultata istraživanja koje je zagrebački SDP proveo među građanima Zagreba (12 sati, Kulturno-informativni centar (KIC), Preradovićeva 5. Putem ankete na uzorku od 50.000 građana, e-maila te 200.000 dopisnica koje su im pristigle na kućne adrese, Zagrepčani su iskoristili priliku izabrati prioritete u svojim gradskim četvrtima. Istraživanje će javnosti predstaviti kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Rajko Ostojić, a svi dobiveni podaci bit će uključeni u njegovu programsku knjižicu Programi po gradskim četvrtima.

PLOMIN - Na Greenpeaceovom brodu "Arctic sunrise" ispred Plominskog zaljeva bit će istaknut veliki transparent protiv izgradnje termoelektrane Plomin C (13 sati). Tim će povodom predstavnici Zelene akcije i Zelene Istre dati izjave za medije u 12 sati u Plomin Luci, na velikom parkiralištu u istočnom dijelu naselja. U 12,30 sati čamcima će isploviti iz Plomin Luke prema Greenpeaceovom brodu radi fotografiranja i snimanja.

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Akvizicije MUO - Iz prošlosti za budućnost, 2003.-2013." (19 sati, Muzej za umjetnost i obrt, Trg maršala Tita 10).

ZAGREB - Predstavljanje kulturne prijestolnice 2014., švedskoga grada Umea (18,30 sati, Kulturno informativni centar, Preradovićeva 5).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Ivana Kutni

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙