FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Šest uhićenih u akciji protiv organiziranog kriminala

Autor: rmav
SARAJEVO, 10. travnja 2013.(Hina) - Šest osoba uhićeno je u srijedu u Bosni i Hercegovini u sklopu policijske operacije usmjerene protiv organiziranog kriminala, potvrđeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kako se navodi, riječ je o nastavku akcije pod kodnim nazivom "Lutka", a uhićenja i pretrage različitih objekata provedene su na području Bijeljine, Tuzle Sarajeva, Istočnog Sarajeva te Zvornika.

Državno tužiteljstvo, po čijem su nalogu i provedena uhićenja, tereti privedene da su bili dio organizirane kriminalne skupine koja je odgovorna za pljačke ili pokušaj pljačke više od dva milijuna eura.

Riječ je o pljačkama pošiljki novca izvedenim 2005. godine na području Han-Pijeska te Istočnog Sarajeva.

Tužiteljstvo BiH navodi i kako zajedno s različitim policijskim agencijama u toj državi nastavlja aktivnosti u okviru akcije "Lutka" s ciljem otkrivanja i kaznenog progona počinitelja više ubojstava, pljački, razbojništava i drugih teških kaznenih djela koja do sada nisu razjašnjena.

U akciji "Lutka" ranije su razbijene dvije organizirane kriminalne skupine na čijem su čelu bili Naser Keljmendi i Darko Elez.

Keljmendi, kojega se smatralo vođom jednog od najopasnijih kriminalnih klanova na Balkanu umiješanim u trgovinu heroinom, uspio je uoči policijske akcije pobjeći iz BiH.

Okolnosti pod kojima je izveo taj bijeg do sada nisu razjašnjene niti je poznato gdje se skriva, no nagađa se kako bi mogao biti na Kosovu gdje je i rođen.

(Hina) xrmav ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙