FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vojvođanska vlast odložila usvajanje Deklaracije

Autor: jsta
SUBOTICA, 8. travnja 2013. (Hina) - Predsjednik Skupštine Vojvodine Istvan Pasztor odložio je sjednicu zakazanu za srijedu, na kojoj se na prijedlog vojvođanskog premijera trebalo raspravljati o Deklaraciji o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine, objavila je u ponedjeljak Radio televizija Vojvodine (RTV).

Pasztor je ocijenio da je potrebno smirivanje tenzija i dodao da autonomija Vojvodine ne smije biti predmet političkih prepucavanja.

On je na konferenciji za novinare rekao da je ta odluka donesena u konzultacijama sa zastupničkim klubovima vladajuće većine i u dogovoru s predsjednikom vojvođanske vlade Bojanom Pajtićem.

Vladajuće Srpska napredna stranka (SNS), Socijalistička partija Srbije (SPS) i srbijanske nacionalističke organizacije protive se usvajanju Deklaracije, jer po njima to predstavlja "uvod u otcjepljenje Vojvodine".

Vojvođanski premijer Bojan Pajtić odbacio je optužbe političkih protivnika da Deklaracija o zaštiti prava Vojvodine destabilizira zemlju, ističući da su Vojvođani privrženi Srbiji i da to nitko i ništa neće promijeniti.

Pajtić je ranije najavio donošenje deklaracije obrazloživši da se Vojvodini "narušavaju i ranije stečena prava, što je nezabilježeno u modernoj europskoj praksi", navedeno je na internetskoj stranici vlade Vojvodine.

"Deklaracija će ozbiljno upozoriti na to da nepoštivanje načela autonomije, ustavnih i zakonskih rješenja, slabi pravnu državu i europsku demokratsku praksu. Time se ugrožavaju stabilnost i normalno funkcioniranje odgovorne države", objasnio je Pajtić.

(Hina) xjsta ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙