FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jakovčić: od Hrvatske u EU parlamentu želim učiniti ono što sam od Istre učinio u Saboru

Autor: dspo
PULA, 4. travnja 2013.(Hina) - Nositelj nezavisne liste za Europski parlament Ivan Jakovčić na današnjem je druženju s novinarima u Puli poručio kako od Hrvatske želi učiniti ono što je od Istre učinio 1992. godine, ulaskom u Hrvatski sabor.

"Nakon što je mojim ulaskom u Sabor 1992. godine Istra postala ozbiljna politička tema u Hrvatskoj, to želim dvadeset godina kasnije učiniti od Hrvatske u Europskom parlamentu", kazao je Jakovčić dodavši kako želi vrlo konstruktivno u korist hrvatske Vlade i u koordinaciji sa zastupnicima HDZ-a i SDP-a govoriti u Europskom parlamentu.

"No, to ne znači da ću imati začepljena usta. Govorit ću ono što mislim da treba reći kako bi Hrvatska dobila odgovarajući status u EU parlamentu", istaknuo je Jakovčić dodavši kako je do sada "prošao gotovo pola Hrvatske i svugdje je sjajno dočekan".

Po njegovim riječima njegova nezavisna lista ima perspektive te je stoga siguran da će birači, posebice u Istri i Primorsko-goranskoj županiji prepoznati kandidate s te liste kao jedne od stručnijih osoba u državi koji mogu zastupati interese Hrvatske u EU parlamentu.

Ustvrdivši kako je na čelu jedine hrvatske nezavisne liste naglasio je kako je svima jasno da HDZ i SDP sa svojim koalicijama ne mogu biti jedini predstavnici Hrvatske u Europskom parlamentu.

"Hrvatska ima puno više glasova nego što su to dva glasa ili dvije melodije u EU-parlamentu, poput socijalista i konzervativaca. Imamo našu listu "Europa za sve" koja želi predstavljati liberalnu demokraciju odnosno treću liniju", rekao je Ivan Jakovčić. On se danas osvrnuo i na posljednja istraživanja ustvrdivši kako ona imaju nekoliko nekoliko nedostataka.

"Anketa je rađena pod pretpostavkom da će na EU-izbore izaći oko 65 posto birača, što poučeni dosadašnjim iskustvom, je gotovo nemoguće a koncentracija anketiranih bila je s drugih krajeva Hrvatske, a najmanje iz Istre i susjedne Primorsko-goranske županije", zaključio je Jakovčić dodavši kako upravo Istra i Primorje mogu dati najmanje pola zastupničkog mandata.

"Izvjesno je da ću postati europarlamentarac jedino ako za našu listu glasaju svi koji su poduprli prije četiri godine moju kandidaturu za istarskog župana", poručio je Ivan Jakovčić.

(Hina) xdspo yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙