FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koalicija HDZ, HSP AS i BUZ u Čakovcu: Međimurci znaju da su EU izbori važni

Autor: tjak
ČAKOVEC, 26. ožujka 2013. (Hina) - Predstavljajući danas u Čakovcu kandidate koalicijske liste HDZ-a, HSP dr. Ante Stačević i Bloka umirovljenika zajedno za EU parlament, predsjednik međimurskog HDZ-a Darko Horvat je rekao kako građani Međimurja prepoznaju važnost europskih izbora, te s tim u vezi podsjetio da je njih više od 70 posto na referendumu podržalo ulazak Hrvatske u EU.

Na konferenciji za novinare u Čakovcu predstavljeni su kandidati te koalicijske liste: Andrej Plenković, Zdravka Bušić, Antun Krševan-Dujmović i Zdravko Krmek.

Darko Horvat je naglasio kako je glas za bilo koga s liste HDZ-HSP AS-BUZ i glas za Međimurje, jer iako na listi nema Međimuraca, naglasio je, svih 12 ljudi borit će se za interese građana najsjevernijeg hrvatskog kraja.

Horvat je pozvao birače da ne nasjedaju predizbornim obećanjima SDP-a, jer, kako je ustvrdio, nitko od njihovih ministara nije pohodio Međimurje kada je propadala Međimurska trikotaža Čakovec, kada su bile poplave i kada se od njih oporavljalo.

Kandidat za EU parlament Andrej Plenković rekao je kako će europarlamentarci, bez obzira s koje liste dolaze ili iz kojeg kraja, braniti interese cijele Hrvatske i glavom i srcem. On od EU-a očekuje konkretnu pomoć tako da Hrvatska smanji nezaposlenost i pokrene gospodarstvo. Govoreći o novcima iz bruxelleske blagajne, kazao je kako o našoj sposobnosti ovisi koliko ćemo ih privući.

Odgovarajući na novinarsko pitanje zašto na listi nema ni jednog Međimurca, Plenković je rekao kako je svaka izborna jedinica predložila jednog kandidata, a da je najkvalitetnije rješenje iz 3. jedinice bio Kristijan Tušek (Krapinsko-zagorska županija).

Svi kandidati za europarlament pozvali su građane da u što većem broju izađu na izbore i daju svoj glas kolacijskoj listi HDZ, HSP AS i BUZ. Nakon konferencije u čakovečkoj Scheierovoj zgradi tri stranke održale su i tribinu na temu; Hrvatski glas u Europi.

(Hina) xtjak yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙