FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodig nije sklon kompromisima u vezi Kosova

Autor: amat
ZAGREB, 4. travnja 2013. (Hina) - Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je kako je bilo očekivano da će u posljednjem krugu neuspjelih pregovora u Bruxellesu Srbija odbaciti "arogantnu politiku Prištine", dodajući da nije sklon kompromisima u rješavanju teških pitanja.

"Republika Srpska će svakako ostati iza odluka koje donosi Srbija", kazao je u intervju srbijanskom listu "Danas".

Iako priznaje da nije upoznat s detaljima pregovora Beograda i Prištine Dodik je na pitanje vjeruje li u skoro postizanje sporazuma ustvrdio da mu se ne sviđa kompromis kao rješenje u kojemu se sudonici "kompromitiraju", prenosi agencija Tanjug.

"Civilizacijski nije primjenjivo ostvarivati takvu vrstu kompromisa na teškim pitanjima. Kakav je kompromis u kome se urušavaju pozicije samo jedne strane? Srbija i Srbi kao narod u cjelini poniženi su kada je proglašena neovisnost Kosova, što je utjecalo na dalje formiranje politike Srbije. Ne znam na čemu bi se zasnivao kompromis ako narod na Kosovu, koji se ponašao konstruktivno, treba doći u situaciju da bude ponižen", kazao je Dodik.

Rekao je i da nema saznanja da Beograd protiv njega "priprema prevrat" te da je u dobrim odnosima s najvišim srbijanskim državnim dužnosnicima, ali i predsjednikom oporbene Demokratske stranke.

Pregovore Beograda i Prištine komentirala je u srbijanskum medijima i predsjednica skupštinskog Odbora za europske integracije Milica Delević koja tvrdi da bez dogovora o Kosovu Srbija ne može početi pregovore o članstvu u Europskoj uniji.

Izvještaj o ispunjavanju uvjeta za dobivanje datuma pregovora Europska komisija trebala bi objaviti 16. travnja.

(Hina) xam yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙