FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Thaci optimističan, očekuje sporazum s Beogradom o normalizaciji odnosa

Autor: vkla
PRIŠTINA, 14. ožujka 2013. (Hina/AFP) - Kosovski premijer Hashim Thaci u četvrtak je, nakon susreta sa šeficom europske diplomacije Catherine Ashton, izrazio optimizam glede mogućnosti zaključivanja sporazuma s Beogradom o normalizaciji odnosa između dvije zemlje.

"Optimistično smo oko ocjene da pregovori idu u dobrom smjeru. U očekivanju smo sporazuma o općoj normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije", kazao je Thaci novinarima.

Thaci je pojasnio da su pregovori ušli u "posljednju fazu" te da očekuje da se dođe do sporazuma ne samo o normalizaciji odnosa između dviju država, već da očekuje i normalizaciju stanja na sjeveru Kosova na kojem su u većini Srbi koji su uspostavili paralelne strukture i ne priznaju vlast Prištine.

Ashton, koja se nije obratila novinarima, također se sastala s predsjednicom Kosova Atifetom Jahjagom. U priopćenju je, međutim, kazala da od dviju strana očekuje provedbu već zaključenih sporazuma i potrebu za finaliziranjem pregovora i postizanjem sporazuma o otvorenim pitanjima, posebice o sjeveru Kosova i to što je prije moguće.

Ashton se tijekom dana očekuje u Beogradu.

(Hina) xvk ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙