FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U riječkoj luci prekrcaj junadi za libijsko tržište

Autor: hsup
RIJEKA, 3. travnja 2013. (Hina) - Oko 1700 junadi hrvatskih uzgajivača namijenjenih libijskom tržištu ukrcava se danas u riječkoj luci u brod "Polaris 2", što je prvi put nakon više od 20 godina da se ukrcaj stoke obavlja u Rijeci.

Brod "Polaris 2", specijaliziran za prijevoz stoke, privezan je uz Bečko pristanište, a junad se do njega dovozi teretnim vozilima.

Za prihvat i otpremu stoke u sklopu Luke Rijeke namijenjen je posebni terminal Bršica u Istri, ali brod "Polaris 2" ondje nije mogao pristati zbog organizacijskih razloga i nedovoljne dubine mora, pa je uplovio u riječku luku, objasnili su iz Luke dodavši da će sva stoka danas biti ukrcana na brod.

Po podacima iz Luke Rijeka, hrvatski izvoznici žive stoke su u posljednje dvije godine preko terminala Bršica u Istri, koji je dio Luke Rijeka, za libijsko tržište otpremili ukupno 11.575 grla stoke, a od 2010. godine do danas otpremili su u Egipat, Libanon i Libiju ukupno 56.572 grla stoke.

Iz Ministarstva poljoprivrede prošli su tjedan izvijestili kako udruga za tov i uzgoj junadi Baby-Beef iz Gudovca, uz veliki angažman i pomoć tog ministarstva i Luke Rijeka, započela izvoz junadi u Libiju.

(Hina) xhsup yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙