FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nova oprema za kontejnerski terminal, vrijedna 23 milijuna eura, u svibnju u riječkoj luci

Autor: hsup
RIJEKA, 20. ožujka 2013. (Hina) - Nova oprema za kontejnerski terminal Brajdica u riječkoj luci, vrijedna 23 milijuna eura, bit će dopremljena u svibnju, a svečani početak rada na novom dijelu obale terminala bit će označen sredinom srpnja ove godine, najavljeno je danas na AGCT Danu otvorenih vrata za partnere iz Mađarske.

Koncesionar terminala Brajdica AGCT (Adriatic Gate Container Terminal) kupio je novu operativnu opremu (dvije 'post panamax' obalne dizalice, šest kontejnerskih mostova i dva kontejnerska mosta za željeznicu), koja je ukrcana na brod u luci Šangaj.

Iz Šangaja, sjedišta proizvođača opreme tvrtke ZPMC, brod je isplovio 14. ožujka, a prema podacima iz AGCT-a, oko 14.000 nautičkih milja do Rijeke trebao bi prijeći za oko osam tjedana.

Lučka uprava Rijeka, koristeći zajam Svjetske banke za modernizaciju i obnovu luke u sklopu Rijeka Gateway Projekta, dovršava izgradnju novog dijela obale na Brajdici, dugačkog 320 metara i skladišnog prostora za kontejnere.

Novi dio obale, novi ulazno-izlazni punkt i skladišni prostor povećat će kapacitet terminala na oko 600.000 kontejnera na godinu i omogućiti prihvat najvećih brodova koji prometuju sjevernim Jadranom.

Očekuje se i modernizacija intermodalnog dijela AGCT-a i rekonstrukcija željezničke stanice Rijeka-Brajdica, što bi omogućilo da se do 60 posto tereta prevozi željeznicom.

Skup, na kojem su za mađarsko tržište predstavljene mogućnosti riječke luke i prometnog pravca, organizirali Grad Rijeka, Carina RH, Lučka uprava Rijeka, HŽ, Luka Rijeka i AGCT.

(Hina) xhsup yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙