FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga Baby-Beef započela izvoz junadi u Libiju

Autor: tper
ZAGREB, 28. ožujka 2013. (Hina) - Udruga za tov i uzgoj junadi Baby-Beef iz Gudovca, uz angažman i pomoć Ministarstva poljoprivrede i Luke Rijeka, započela je izvoz junadi na bliskoistočno tržište, a riječ je o izvozu 1.500 komada junadi u Libiju.

Time se otvara novo tržište za hrvatske izvoznike poljoprivrednih proizvoda i hrane, navode iz resornog ministarstva.

Ministarstvo poljoprivrede i Luka Rijeka zajedničkim su angažmanom ubrzali postupak prihvata broda na lokaciju koja je pristupačna za te vrste poslova, a ministarstvo je sa svojom veterinarskom službom u vrlo kratkom roku odradilo poslove iz svoje nadležnosti kako bi se izvoz obavio u dogovorenim rokovima.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina naglasio je kako je Uprava Luke Rijeka u teškim okolnostima poslovanja pronašla rješenje kako pomoći gospodarstvu, u ovom slučaju poljoprivrednim proizvođačima, odnosno toviteljima junadi, čime u konačnici mogu biti zadovoljni svi zainteresirani u lancu.

Na ovako veliki angažiranost nismo navikli u našem dugogodišnjem odnosima sa Ministarstvom poljoprivrede te smo zbog toga ugodno iznenađeni, istaknuo je predsjednik udruge za tov i uzgoj junadi Baby-Beef Toni Raič. Zajedničkom suradnjom i angažmanom svih sudionika afirmiramo naš izvozni adut - hrvatsku mladu junetinu, kazao je.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙