FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Zimski uvjeti u Gorskom kotaru i Lici

Autor: aper
ZAGREB, 3. travnja 2013. (Hina) - Zimski uvjeti su proglašeni na pojedinim državnim i županijskim cestama u Gorskom kotaru i Lici, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar (D3), a u ostalom dijelu Hrvatske kolnici su mokri i skliski od kiše, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Zasnježenih kolnika mjestimice ima i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Na srednjem Jadranu puše jaka bura. Mogući su odroni zemlje i kamenja.

Zbog bure, na dionici Jadranske magistrale (D8) Bakar-Novi Vinodolski zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Novog Vinodolskog do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zbog oštećenja kolnika zatvorena je ŽC Sveti Ivan Žabno-Cirkvena.

Zbog opasnosti od urušavanja propusta u naselju Javorovac zatvorena je ŽC između Novigrada Podravskog i loklane ceste 37005. Iz smjera Bjelovara obilazak je lokalnom cestom kroz naselje Gornje Zdelice, a u smjeru Bjelovara ostalim županijskim cestama.

Zbog odrona u Šaši na državnoj cesti D74 Šaša-Bednja vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju.

Do 30. travnja u Zagrebu na Aleji Bologne od križanja sa Alejom Seljačke bune do čvora Jarek, zbog radova na sanaciji klizišta zatvoren je kolnik u smjeru zapada (Zaprešića), vozi se dvosmjerno istočnim kolnikom.

Izlazak teretnih vozila pojačan je na GP Bregana.

U prekidu su katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Vis-Hvar-Split. Ostali katamarani i trajekti plove redovito.

(Hina) xpp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙