FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Kolnici mokri i skliski

Autor: djan
ZAGREB, 31. ožujka 2013. (Hina) - Kolnici su mokri ili vlažni te skliski u većem dijelu zemlje, a mjestimice ima i magle te se vozači stoga upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak, izvijestio je HAK u nedjelju ujutro.

Smanjena je vidljivost na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovice i Vrbovsko te na državnoj cesti D27 Gračac-Obrovac. Zbog povremenih pljuskova i jake kiše moguć je nailazak na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku.

Zbog klizišta zabrana je prometa za vozila iznad 20 tona na državnoj cesti D203 Brod na Kupi- Delnice.

Zbog poplava, zatvorene su županijske ceste ŽC3085 Stara Plošćica-Ivanjska (obilazak Ivanjska- Brezovac- Obrovnica- Međurača- S. Plošćica), ŽC5130 Zalužnica-Doljani i ŽC3253 Košutarica-Mlaka.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 t bit će u ponedjeljak (1.travnja) od 14.00 do 23.00 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti D1.

S početkom ljetnog računanja vremena prestaje obaveza korištenja kratkih ili dnevnih svjetala na automobilima. Vozači mopeda i motocikala obavezni su i dalje voziti s kratkim, odnosno dnevnim svjetlima po danu, što vrijedi i za ostala vozila u slučaju smanjene vidljivosti.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Svi trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙