FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Kolnici mjestimice mokri, ponegdje magla

Autor: spar
ZAGREB, 30. ožujka 2013. (Hina) - Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni te skliski u većem dijelu Hrvatske, a ponegdje ima i magle, izvijestio je večeras Hrvatski autoklub.

Smanjena je vidljivost na dionicama autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Oštrovica i Vrbovsko, A7 GP Rupa-čvor Diračje od čvora Matulji do čvora Jurdani te na širem području graničnog prijelaza Pasjak.

Zbog klizišta zabrana je prometa za vozila iznad 20 tona na državnoj cesti D203 Brod na Kupi- Delnice.

Zbog poplave zatvorene su županijske ceste ŽC5130 Zalužnica-Doljani i ŽC3253 Košutarica-Mlaka.

U noći sa subote na nedjelju, 30./31. ožujka, s početkom ljetnog računanja vremena prestaje obaveza korištenja kratkih ili dnevnih svjetala na automobilima. Vozači mopeda i motocikala obavezni su i dalje voziti s kratkim, odnosno dnevnim svjetlima po danu. U Sloveniji je obavezno korištenje upaljenih svjetala 24 sata na dan tijekom cijele kalendarske godine.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na državnoj cesti D42 u mjestu Poljanak.

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo. Izlazak osobnih vozila pojačan je na GP-ima: Županja, Stara Gradiška i Maljevac. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Svi trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

(Hina) xpp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙