FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Wall Streetu S&P 500 skliznuo s rekordne razine

Autor: neba
NEW YORK, 2. travnja 2013. (Hina/Reuters) - U ponedjeljak su na Wall Streetu S&P 500 i Dow Jones indeks skliznuli s rekordnih razina jer je ulagače pokolebalo slabljenje industrijske aktivnosti u SAD-u na kraju prvog tromjesečja.

Dow Jones indeks oslabio je 0,04 posto, na 14.572 boda, dok je S&P 500 skliznuo 0,45 posto, na 1.562 boda, a Nasdaq indeks 0,87 posto, na 3.239 bodova.

S&P 500 indeks nije se dugo zadržao na rekordnoj razini, dosegnutoj u četvrtak, jer posljednji makroekonomski podaci ne podržavaju rast cijena dionica.

Prema izvješću Instituta za menadžere nabave, ISM indeks industrijske aktivnosti u SAD-u skliznuo je u ožujku s 54,2 na 51,3 boda, najnižu razinu u tri mjeseca.

Premda je ostalo još nekoliko važnih makroekonomskih podataka o kretanjima u ožujku, analitičari procjenjuju da je u prvom tromjesečju gospodarstvo poraslo znatno brže nego u posljednjem lanjskom kvartalu, kada je ojačalo anemičnih 0,4 posto.

Ipak, pitanje je podržava li takav rast gospodarstva snažan skok cijena dionica. Od početka godine S&P 500 indeks na dobitku je 9,5 posto, dok je Dow Jones skočio 11,2, a Nasdaq indeks 7,3 posto.

S obzirom na rekordne dosege S&P i Dow Jones indeksa, te ciparsku krizu i produbljivanje recesije u eurozoni, mnogi ulagači već neko vrijeme očekuju korekciju cijena dionica na niže. Na njihov oprez ukazuje mršav obujam trgovanja.

Na europskim se burzama zbog blagdana jučer nije radilo.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙