FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Član ECB-a Knot podržao Dijsselbloemov stav o spašavanju banaka

Autor: mpuk
AMSTERDAM, 29. ožujka 2013. (Hina/Reuters) - Član upravnog vijeća Europske središnje banke (ECB), guverner nizozemske središnje banke Klaas Knot izjavio je u petak da se "u osnovi malo toga može prigovoriti" receptu čelnika eurogrupe Jeroena Dijsselbloema za rješavanje budućih bankovnih kriza u eurozoni.

Dijsselbloem, šef ministara financija eurozone, inače Nizozemac kao i Knot, izjavio je u ponedjeljak da će paket pomoći dogovoren za Cipar, kojim se po prvi put uvodi porez na bankovne depozite, poslužiti kao model za buduće krize.

Ta izjava, koju je Dijsselbloem kasnije ublažio, izazvala je val rasprodaja na tržištu i navela dva dužnosnika ECB-a, uključujući člana izvršnog odbora Benoita Coeurea, da pokušaju smiriti situaciju tvrdnjama da je Cipar ipak jedinstven slučaj.

Knot, član upravog vijeća ECB-a koje donosi odluke, rekao je: "U osnovi se malo toga može prigovoriti Dijsselbloemovim izjavama".

"Sadržaj njegovih izjava svodi se na pristup o kojem se već duže vrijeme raspravlja u Europi. Taj pristup bit će dio europske politike prema likvidaciji (banaka)".

Knotove riječi objavio je nizozemski dnevni list Het Financieele Dagblad, a njegov je glasnogovornik potvrdio da su vjerno prenesene.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙