FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obersnel: plaće u MID i TIBO isplaćuju se za desetak dana

Autor: dsil
RIJEKA , 28. ožujka 2013. (Hina) - Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel danas je na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća Rijeke najavio da će se za desetak dana isplatiti zaostale plaće radnicima tvrtki iz Grupe 3. maj - Motori i dizalice (MID) i Tvornici industrijske brodske opreme (TIBO).

Plaće će isplatiti Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO), koja je preuzela te dvije tvrtke, kazao je Obersnel.

Gradonačelnik je odgovarao na vijećničko pitanje Josipa Rupčića (HDZ) o tome što se čini vezano uz "agoniju u 3. maju" te što kao gradonačelnik zna o ugovaranju gradnje brodova za Tankersku plovidbu.

Obersnel je rekao kako će se uskoro potpisati ugovor o kreditu za gradnju dvaju brodova za Tankersku plovidbu s HBOR-om.

Ujedno je istaknuo da 3. maju nema nikakve agonije, da je stanje redovno i da se redovno isplaćuju plaće.

Danas je na konferenciji za novinstvo predsjednik Koordinacije sindikalnih podružnica Sindikata metalaca Hrvatske-Industrijskog sindikata (SMH-IS) u Grupi 3. maj Juraj Šoljić najavio izlazak radnika na ulice ako se ne ugovori gradnja barem dvaju brodova do kraja travnja i ne nađe rješenje za četiri tvrtke kćeri brodogradilišta 3. maj. To su, uz TIBO i MID, tvrtke 3. maj Ugostiteljstvo i 3. maj STM.

Pulski Uljanik je iskazao interes za kupnju samo dionica matičnog društva 3. maj, a ne i dionica i poslovnih udjela ovih tvrtki iz Grupe 3. maj pa je dogovoreno da se dionice i poslovni udjeli četiri ovisna društva prenesu u stopostotno vlasništvo države bez naknade.

Šoljić je najavio pokretanje postupka mirenja u tvrtkama TIBO i MID zbog neisplaćenih plaća uz zahtjev za njihovom hitnom isplatom.

U TIBO-u, kako je rečeno, nisu isplaćene plaće za siječanj i veljaču, a u MID-u dio plaće za siječanj te plaće za veljaču.

(Hina) xdsil ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙