FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Standard & Poor's potvrdio važeći rejting Bosne i Hercegovine

Autor: gple
LONDON/ZAGREB, 27. ožujka 2013. (Hina) - Agencija Standard & Poor's potvrdila je u srijedu važeće rejtinge Bosne i Hercegovine (BiH), predviđajući razdoblje relativne političke stabilnosti nakon sklapanja stand-by aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Potvrđeni su rejtinzi BiH za dugoročno i kratkoročno zaduživanje u inozemnoj i domaćoj valuti 'B/B', uz stabilnu prognozu.

"Potvrda (važećih rejtinga) odražava naš stav da će stand-by aranžman koji je Bosna i Hercegovina sklopila s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) u rujnu 2012. biti važan stabilizacijski faktor za politiku", navodi se u priopćenju agencije.

MMF je u rujnu 2012. odobrio kredit Bosni i Hercegovini od oko 405,3 milijuna eura radi potpore vladinom ekonomskom programu za razdoblje od 2012. do 2014., čiji je cilj ublažavanje utjecaja pogoršanog vanjskog okruženja i otklanjanje domaćih strukturnih slabosti.

MMF-ovi uvjeti za isplatu poduprijet će krhke javne financije na razini entiteta i istodobno omogućiti vladi u Sarajevu da uredno podmiruje povećane financijske obveze u predstojećem razdoblju, napominju u Standard & Poor'su.

Stabilna prognoza odražava našu ocjenu da će aranžman s MMF-ov biti stabilizacijski faktor ali uvažava i rizike u provedbi s obzirom na složeni institucionalni ustroj BiH, predstojeće izbore i slabo vanjsko okruženje, dodaju u agenciji.

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙