FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EBRD će sufinancirati hidroelektrane u BiH

Autor: zkre
MOSTAR, 18. ožujka 2013. (Hina) - MOSTAR, 18. ožujka - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) sufinancirat će s 35 milijuna eura izgradnju hidroelektrane Vranduk na rijeci Bosni kao i proširenje hidroelektrane Kostela na rijeci Uni, priopćila je u ponedjeljak Elektroprivreda BiH.

Izaslanstvo Elektroprivrede BiH je u Londonu uspješno okončalo pregovore s predstavnicima EBRD-a za što je ovoj kompaniji odobren kredit od 35 milijuna eura po vrlo povoljnim uvjetima. Kako je precizirala Elektroprivreda BiH, za izgradnju HE Vranduk bit će izdvojeno 26 milijuna eura dok je za proširenje kapaciteta HE Una - Kostela predviđeno deset milijuna eura. Sredstva namijenjena za izgradnju bit će na raspolaganju EP BiH nakon okončanja svih procedura.

Izgradnja HE Vranduk, koja je u odlukama Vlade Federacije BiH utvrđena kao prioritet, planirana je u iduće četiri godine. Vrijednost investicije je 126 milijuna maraka (oko 52 milijuna eura). Ukupna snaga HE Vranduk iznosit će 19,63 MW, dok je predviđena godišnja proizvodnja električne energije 96,38 gigawatsati.

(Hina) xzkre yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙