FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odgovorno poslovanje se isplati

Autor: dduk
ZAGREB, 27. ožujka 2013. (Hina) - Društveno odgovorno poslovanje (DOP) ima prepoznatljivu poslovnu svrhu, a njegova dosljedna provedba mjerljivo ekonomsko opravdanje, istaknuto je na inicijalnoj konferenciji projekta "Društveno odgovorno poslovanje za sve", u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca (HUP).

Predsjednik HUP-ove Udruge industrije nemetala, građevinskog materijala i rudarstva i direktor industrijske ekologije u Holcimu Žarko Horvat kaže kako je DOP praktički jedini oblik uspješnog poslovanja jer podrazumijeva razvoj i njegovanje dobrih odnosa i upoznavanje interesa svih dionika s kojima poduzeće dolazi u dodir.

Upoznavajući te interese, poduzeće smanjuje poslovne rizike i otvara prostor uvećanju dobiti, od čega koristi ima ono samo, ali i zajednica u kojoj djeluje, kaže Horvat.

Dodaje da je stoga na korist svakog odgovornog poslodavca, pripadao velikima, srednjima ili malima, svoje interese uskladiti s interesima radnika, dobavljača, kupaca, javnog sektora, lokalne zajednice i civilnog društva.

HUP, kao sjedište UN-ove inicijative Global Compact Hrvatska i u okviru međunarodnog projekta "Društveno odgovorno poslovanje za sve" u kojem sudjeluju poslodavačke udruge iz Crne Gore, Makedonije, Rumunjske i Turske, uz pomoć Međunarodne organizacije poslodavaca, želi ukazati na važnost koncepta društveno odgovornog poslovanja koji je u jednakoj mjeri primjenjiv kako za velika tako i za mala i srednja poduzeća, rekla je direktorica granskih udruga HUP-a Maja Pokrovac.

Riječ je o dvogodišnjem projektu čiji je cilj potaknuti aktivnost organizacija koje se bave DOP-om i jačanje svijesti o važnosti DOP-a.

Jedan od ciljeva je i donošenje programa razvoja DOP-a u Hrvatskoj, u suradnji s Ministarstvom gospodarstva.

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙