FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 27. ožujka

Autor: tper
ZAGREB, 26. ožujka 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 27. ožujka.

ŠIBENIK - Ministar turizma Darko Lorencin posjetit će Šibenko-kninsku županiju gdje će se susresti s predstavnicima županijske i gradske vlasti, predstavnicima turističke zajednice i gospodarstvenicima. S njima će razgovarati o aktualnostima i razvoju turističke djelatnosti na području županije te turističkim projektima od strateškog interesa za županiju. Nakon sastanka su predviđene izjave za medije (15,30 sati, Ured župana).

ZAGREB - Ministarstvo poduzetništva i obrta će s Programom Business Advisory Servicese Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD BAS) te HAMAG INVEST-om započeti projekt sufinanciranja troškova savjetovanja poduzetnika na područjima energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i zaštite okoliša. Cilj projekta je podići svijest poduzetnika o važnosti ugradnje mjera uštede energije i zaštite okoliša u poslovne strategije poduzeća ali i utjecati na razvijanje tržišta savjetodavnih usluga u Hrvatskoj u tim segmentima. Tri će institucije potpisati memorandum o suradnji te predstaviti projekt na konferenciji za novinare (10,00 sati, Hotel International, Miramarska 24).

ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) organizator je inicijalne konferencije projekta "Društveno odgovorno poslovanje za sve". HUP, kao sjedište UN inicijative Global Compact Hrvatska i u okviru međunarodnog projekta "Društveno odgovorno poslovanje za sve" u kojem sudjeluju poslodavačke udruge iz Crne Gore, Makedonije, Rumunjske i Turske, uz pomoć Međunarodne organizacije poslodavaca želi ukazati na važnost koncepta društveno odgovornog poslovanja koji je u jednakoj mjeri primjenjiv kako za velika tako i za mala i srednja poduzeća (13,00 sati, Hotel Palace, Trg J.J. Strossmayera 10).

ZAGREB - "Tržište hrane nakon ulaska Hrvatske u EU" - naziv je okruglog stola kojeg organizira Zbor agrarnih novinara Hrvatskog novinarskog društva (HND). Neka od pitanja o kojima će raspravljati sudionici okruglog stola, prema najavama organizatora, su i hoće li nakon 1. srpnja inozemna hrana potpuno potisnuti hrvatske proizvode iz trgovina, zašto je hrvatska potrošačka košarica skuplja od onih u europskm zemljama, koliki je utjecaj PDV-a na cijene hrane, što država čini kako bi domaća hrana bila jeftinija. Na okruglom stolu sudjelovat će predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Croatiastočara, Žitozajednice, Hrvatske voćarske zajednice, Hrvatske poljoprivredne komore itd. (11,00 sati, HND, Perkovčeva 2).

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

email: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙