FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: Crobex oslabio, cijena Dalekovoda oštro pala

Autor: neba
ZAGREB, 26. ožujka 2013. (Hina) - Na Zagrebačkoj se burzi danas trguje oprezno, pa je promet znatno manji nego jučer, dok je Crobex indeks u blagom minusu pod pritiskom oštrog pada cijene dionica Dalekovoda.

Oko 12,00 sati Crobex je bio u minusu 0,2 posto, na 2.009 bodova, dok Crobex10 stagnira na 1.113 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je oko 4,3 milijuna kuna, što je upola manje nego jučer u ovo doba.

„Trgovanje je danas vrlo slabo, tek je jednom dionicom ostvaren promet od milijun kuna. Ukupan je promet znatno niži nego jučer, dok Crobexi stagniraju. Kako nema značajnijih vijesti, investitori nemaju razloga za promjenu pozicija. Po prometu, ali i po padu cijene, izdvaja se samo dionica Dalekovoda“, kaže Nigela Bubalo, brokerica i članica Uprave investicijskog društva Credos.

Na listu milijunašica do podneva se uvrstila samo dionica Dalekovoda, kojoj je cijena potonula više od 22 posto, na 45,25 kuna.

Nakon skoka u petak za gotovo 30 posto, jučer je cijena te dionice pala 19 posto, nakon što je Uprava Dalekovoda izvijestila da je dala suglasnost na izmijenjeni plan financijskog restrukturiranja koji su u sklopu predstečajne nagodbe Fini podnijeli ključni vjerovnici.

Taj plan predviđa mjere restrukturiranja i reprogramiranja postojećeg dug, kao i dokapitalizaciju.

Nakon dva dana rasta, danas je pala i cijena dionice Luke Rijeka, za 3,3 posto, na 134 kune. Promet tom dionicom dosegnuo je do podneva oko 250.000 kuna.

Dionicom HT-a ostvaren je, pak, promet od oko 360.000 kuna, a cijena joj je porasla blagih 0,3 posto, na 216,90 kuna.

Ni sa svjetskih tržišta danas ne stižu osobito poticajni signali.

Nakon jučerašnje euforije, izazvane dogovorom između međunarodnih kreditora i Cipra o financijskoj pomoći toj članici eurozone, danas se na europskim burzama trguje oprezno.

Oko podneva su londonski FTSE, frankfurtski DAX i pariški CAC indeks bili u plusu između 0,2 i 0,6 posto.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙