FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: korekcija Crobexa na niskom prometu

Autor: scvi
ZAGREB, 7. ožujka 2013. (Hina) - Nakon šest dana dobitaka, indeksi Zagrebačke burze danas su u blagom minusu, uz vrlo nizak promet, pri čemu je u najvećem fokusu investitora dionica HT-a.

Oko 12,00 sati Crobex je bio u minusu 0,26 posto, na 2.001 bodu, a Crobex10 0,41 posto, na 1.122 boda.

Oba indeksa prekinula su tako 6-dnevni pozitivni niz tijekom kojeg su bili ojačali oko 5 posto.

Redovni promet dionicama bio je svega 3 milijuna kuna, što je otprilike upola manje nego jučer ovo doba.

„Uz vrlo nizak promet, Crobexi su danas u blagoj korekciji, koja je uslijedila nakon šest pozitivnih trgovinskih dana. Ohrabruje što je promet u vrijeme korekcije tako nizak, zasad se čini da investitori nisu skloni većim prodajama“, kaže Nigela Bubalo, brokerica i članica Uprave investicijskog društva Credos.

Najviše se trguje dionicom HT-a, kojom je ostvareno 724.000 kuna prometa. Cijena joj se spustila blagih 0,02 posto, na 217,5 kuna.

Po visini prometa slijedi povlaštena dionica Adrisa, kojom je ostvareno 333.000 kuna prometa. Cijena joj je pritom ojačala 0,75 posto, na 333 kune.

Sektorski indeksi su ili u blagom plusu ili u blagom minusu, jedino se po padu za 1,2 posto izdvaja indeks prehrambenog sektora Crobexnutris.

Na europskim burzama danas su indeksi blago pa se kreću oko najviših razina u više godina, no trguje se oprezno uoči sjednica čelnika britanske i europske središnje banke.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙