FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 19. ožujka 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Napadač Bayerna iz Muenchena Mario Mandžukić u utorak je u prostorijama Kluba navijača hrvatske nogometne reprezentacije primio nagradu "Vatrena krila" namijenjenu najsrčanijem igraču naše reprezentacije u 2012. godini, a koju je prvenstveno zaslužio svojim odličnim igrama na EURU u Poljskoj i Ukrajini gdje je postigao tri pogotka.Nagrada "Vatrena krila" dodjeljuje se od 2009. godine, a dosadašnji dobitnici bili su Vedran Runje (2009), Josip Šimunić (2010) i Darijo Srna (2011).Mandžukić je ove sezone u odličnoj formi u Bayernu za kojega je postigao 18 pogodaka u svim natjecanjima ove sezone, te će biti glavna napdačaka udanica Hrvatske u petak."Ova će nam utakmica zauvijek ostati u sjećanju, toga smo svi svjesni, pa ćemo se i potruditi da je se s radošću sjećamo", kazao je Mandžukić.Srpska reprezentacija najkvalitetnija je u obrani, a za Mandžukića će najvjerojatnije biti zadužen odlični stoper Borussije iz Dortmunda Neven Subotić o kojem se naš napadač vrlo pohvalno izrazio."Subotić je kvalitetan igrač, poznajem ga iz brojnih dvoboja iz Bundeslige, ali bit ću spreman za njega".Na zanimljivo pitanje hoće li po završetku utakmice možda razmijeniti dres s nekim od srpskih igrača, Mandžukić je dao diplomatski odogovr:"Ja niti u klubu nemam običaj mijenjati dresove, ali ako će me neki od protivničkih igrača baš zamoliti, onda ću to i učiniti".Inače, izbornik Igor Štimac je u prostorijama Kluba navijača objavio i kako je Zaklada "Vatreno srce" odlučila kome će podijeliti 150.000 kuna prikupljenih na humanitarnoj večeri održanoj krajem prošle godine. Taj će se iznos donirati na pet različitih adresa, četiri su donacije pojedinačne, a najviše, 100.000 kuna dobit će Dječja bolnica u Klaićevoj ulici u Zagrebu.

ZAGREB

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac odiše samopouzdanjem uoči kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Srbije koja će se igrati u petak na stadionu u Maksimiru (18 sati)."Nema razloga žuriti s određivanjem sastava za utakmicu, njega ionako definiramo večer uoči utakmice ili čak ujutro na sam dan odigravanja, ali znam da će svaki od 25 momaka koje imam na raspolaganju ostaviti srce na terenu. Za sada ne pratim zbivanja u srpskoj reprezentaciji, njima ću se baviti dan prije utakmice", izjavio je Štimac.Na pitanje može li činjenica da će na tribinama biti samo pristalice hrvatske reprezentacije, odnosno da neće biti suparničkih navijača negativno utjecati na igrače, Štimac je odgovorio niječno.

"Osobno, draže mi je kada su na tribinama samo naši navijači, a nije mi mrsko niti kada su na njima samo suparnički jer imamo momčad koja uživa igrati pred punim tribinama, a takva će situacija biti u petak", kazao je Štimac, te dodao:"Apeliram na naše navijače da nas bodre samo navijanjem, a ne izljevima mržnje prema protivniku".Štimac je potvrdio i kako je svjestan da dvoboj protiv Srbije ipak nosi dodatni pritisak.

"Uvjeren sam da ću u trenerskoj karijeri imati puno velikih utakmica, ali ova se ipak razlikuje od svih ostalih, jer će ostati upamćena zauvijek, te će obilježiti i mene, ali i igrače. Ostale će s vremenom padati u zaborav", rekao je hrvatski izbornik.

Škotskog novinara zanimalo je što Štimac misli o izjavama predsjednika Europskog nogometnog saveza (UEFA) Michela Platinija koji je u slučaju navijačkih nereda zaprijetio i Hrvatskoj i Srbiji mogućim izbacivanjem iz natjecanja duhovito primjetivši kako je to jedini način na koji se Škotska može plasirati na SP u Brazil."Zahvalni smo gospodinu Platiniju na brizi koju pokazuje, ali mislim da drugdje postoje i puno veći problemi s neredima navijača no što je to slučaj u Hrvatskoj. No, ovo je isto tako prilika i za Hrvatsku i za Srbiju da pokažu da su dobre nogometne nacije i da mogu bez problema organizirati ovakve utakmice", zaključio je Štimac.

STARA PAZOVA

Napadač nogometne reprezentacije Srbije i francuskog drugoligaša Nantesa Filip Đorđević (25) poručio je kako se za utakmicu s Hrvatskom priprema isto kao i za svaku drugu i najavio pohod na tri boda u Zagrebu."Tenziju stvaraju novinari, a ne igrači. Mi se za ovu utakmicu pripremao kao i za svaku drugu. Dolazimo u Zagreb po tri boda," kazao je drugi strijelac druge francuske lige sa 16 golova.Đorđević je pohvalio hrvatsku reprezentaciju naglasivši kako najviše opasnosti prijeti od Luke Modrića. "Hrvatska ima odličnu reprezentaciju, igra kvalitetno u kontinuitetu što nama nedostaje. Mandžukić redovito trese mreže, ali mislim da najviše pažnje treba obratiti na Modrića."Napadač Nantesa smatra kako je dobro što Hrvati 'podcjenjuju srpske napadače'."Okršaj Hrvatske i Srbije je derbi, a u derbijima nema favorita. Za nas je dobro što Hrvati podcjenjuju naš napad jer to skida pritisak sa napadača i veznih igrača. Uvjeren sam ako pružimo što znamo možemo se nadati pozitivnom rezultatu," zaključio je Đorđević koji je do sada u dresu srpske vrste odigrao dva susreta i zabio jedan gol.

MIAMI/ZAGREB

Hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović prošla je prvo kolo 5.185 milijuna dolara bogatog WTA turnira u Miamiju nakon što je pobijedila Kazahstanku Kseniju Pervak s 6:2, 6:2. Devetnastogodišnja Tomljanović, 242. tenisačica svijeta, za ovaj turnir je dobila pozivnicu organizatora (wild-card), a za samo 69 minuta igre lako se obračunala s Kazahstankom, koja zauzima 99. mjesto na WTA ljestvici. U narednom kolu Tomljanović očekuje 24. nositeljica Nijemica Julia Goerges, 26. igračica svijeta.

MUNCHEN

Vodstvo njemačkog nogometnog velikana Bayerna pokušat će ovoga ljeta angažirati napadača Napolija Edisona Cavanija potvrdio je menadžer s Fifinom licencom Pasquale Gallo.Premda nije Cavanijev menadžer, Gallo tvrdi kako bi Urugvajac mogao biti zamjena za Marija Gomeza i da je Napoli spreman smanjiti odštetni zahtjev s početnih 70 milijuna eura koliko za Urugvajca traži predsjednik kluba Aurelio De Laurentiis.

"Ne znam hoće li Cavani završiti u Munchenu, ali Bavarci ozbiljno razmišljaju o njegovim uslugama. Bayern je veliki klub i potreban mu je vrhunski napadač," poručio je Gallo.Napolijev predsjednik Aurelio De Laurentiis je u ponedjeljak izjavio kako će prodati Cavanija za 70 milijuna eura, no Gallo smatra kako bi De Laurentis pristao i na 50 milijuna eura.

"Bayern ima taj novac i spreman ga je investirati za Cavanija," zaključio je Gallo.

ZUERICH

Ždrijeb skupina Svjetskog nogometnog prvenstva koje će 2014. održati u Brazilu održat će se 6. prosinca u Costa do Sauipeu, priopćio je glavni tajnik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Jerome Valcke putem twittera.Na završnici SP-a natjecat će se 32 reprezentacije podijeljene u osam skupina, a malo je iznenađenje što se ždrijeb održava u gradu Costa do Sauipeu u brazilskoj saveznoj državi Bahiji, koji nije grad u kojem će se igrati utakmice SP-a. Glavni tajnik Valcke također je potvrdio da će se ždrijeb kvalifikacija za SP 2018 u Rusiji održati u lipnju 2015. u Sankt Peterburgu.

PARIZ

Zlatan Ibrahimović je ponekad arogantan i zbilja je komplicirana osoba, ustvrdio je za suigrača u PSG-u Brazilac Lucas Moura u razgovoru za radio Fox Sports. "Ibrahimović je odista sjajan igrač, no zna ponekad biti arogantan, non-stop traži loptu i puno psuje na terenu. No, meni nikad nije uputio psovke,", kazao je 20-godišnji, koji je u PSG stigao ovog siječnja. Ibrahimović (31) je s 25 pogodaka najbolji strijelac Francuske lige, ali zbog suspenzije neće igrati prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv Barcelone.

ZURICH

Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter optužio je predsjednika Europske nogometne federacije (UEFA) Michela Platinija da je jedini protiv uvođenja video tehnologije."Platini ne želi video tehnologiju, ali u tome je usamljen," otkrio je Blatter u razgovoru za španjolski AS. Prvi čovjek Fife je naglasio kako je 'cijeli svijet za uvođenje video tehnologije na gol liniji, osim Platinija.'"Sve federacije, lige, suci, igrači... Cijeli svijet želi uvođenje tehnologije. Ukoliko Platini to ne želi, to je njegova osobna stvar. To će se međutim, promijeniti", rekao je Blatter dodavši kako niti jedan sudac ne želi da ga tijekom čitavog života progone pogreške.

"Fantomski golovi su greške koje niti jedan sudac ne želi nositi cijeli život na svojoj savjesti," rekao je Blater.On je potvrdio da će tehnologija video nadzora gol linije biti u upotrebi na Kupu konfederacija u Brazilu, od 15. do 30. lipnja, a ukoliko sve bude u redu, i naredne godine, na svjetskom prvenstvu.

MILANO

Napadač milanskog Intera i talijanske nogometne reprezentacije Antonio Cassano svom je novorođenom sinu dao ime Lionel u čast Messija, koji je prema njegovu mišljenju najbolji igrač svih vremena."Supruga se protivila, ali na kraju sam ju uspio uvjeriti", kazao je Cassano.Cassanova supruga Caroline rodila je malog Lionela u ponedjeljak. To im je drugo dijete, prvoga su sina nazvali Christopher.

RIM

Jedan od najboljih talijanskih nogometaša Francesco Totti niti u 36. godini nije izgubio ambiciju, pa je kazao da bi mogao nastupiti za Italiju na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014.

U ponedjeljak je talijanski izbornik Cesare Prandelli kazao da "ozbiljno razmišlja o Tottiju ako nastavi igrati dobro", a veznjak Rome nije otklonio tu mogućnost. "Svakako da su Prandellijeve riječi vrlo ugodne. Zasad igram i osjećam se dobro, a tko zna hoće li tako biti za godinu dana. Ako me Prandelli pozove...", kazao je Tooti, koji je posljednji puta igrao za Italiju u trenucima najveće slave, kada su "Azzuri" osvojili naslov svjetskih prvaka 2006. u Njemačkoj. Talijanski prvi vratar Gianluigi Buffon izjavio je kako Totti svakako pripada reprezentaciji. "Za nekog takvog talenta i karaktera kao što je Totti, godine stvarno nisu važne. Ja ću svakako navijati da ga Prandelli pozove", kazao je Buffon.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙