FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovačko-neretvanski HDZ: neshvatljive izjave premjera

Autor: ddub
DUBROVNIK, 18. ožujka 2013. (Hina) - Dubrovačko-neretvanski HDZ ocijenio je da ga je izjava predsjednika hrvatske Vlade Zorana Milanovića o tome kako je Hrvatska izborila samostalnost u građanskom ratu ispunila nevjericom i razočarenjem.

"Navikli smo da takve izjave dolaze od nekih osoba iz Srbije koje i dalje žale da je Hrvatska nezavisna država, a svjesni smo i činjenice da je takva teza sadržana i u srpskoj protutužbi za genocid", ističe se u priopćenju predsjednika županijskog HDZ-a Branka Bačića i predsjednika Županijskog povjerenstva za branitelje HDZ-a Tea Andrića.

Dodaje se kako je riječ o neshvatljivoj izjavi hrvatskog premijera koja je opasan pokušaj revizije Domovinskog rata, a on je, nedvojbeno, bio obrambeni rat za nezavisnost. "Riječ je o falsificiranju povijesti, a kojima su i danas skloni velikosrpski ideolozi i svi oni koji ne mogu prežaliti našu briljantnu pobjedu u ratu koji nam je nametnut. Stoga ne možemo biti nego ogorčeni na izjave premijera Zorana Milanovića jer se kroz njegove olako izrečene riječi može iščitati da je ako je to bio građanski rat, zloglasna JNA imala pravo raditi što je radila hrvatskom narodu i svim njezinim državljanima", stoji u priopćenju.

(Hina) xddub yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙