FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 4. ožujka

Autor: tper
ZAGREB, 3. ožujka 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 4. ožujka.

RIJEKA - Predstavnici riječke Jadrolinija i pulskog Uljanika potpisat će ugovor o gradnji četiri broda za Jadroliniju, a ukupna vrijednost ugovora je 32 milijuna eura. Novim brodovima Jadrolinija obnavlja svoju flotu za održavanje obalnog linijskog prijevoza brodovi su namijenjeni održavanju lokalnih linija, a njihova gradnja treba biti završena do početka turističke sezone 2014. godine. Svečanost potpisivanja bit će na brodu "Kraljica mora" i bit će joj nazočan i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić koji će ujedno s čelnicima Jadrolinije potpisati ugovor o upravljanju školskim brodom "Kraljica mora". Naime, Jadrolinija je temeljem nedavno provedenog natječaja dobila na upravljanje "Kraljicu mora", brod Ministarstva namijenjen izobrazbi učenika i studenata pomorskih škola (12,00 sati, brod "Kraljica mora", Luka Rijeka).

ZAGREB - Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras prezentirat će mjere iz Poduzetničkog impulsa 2013. - Poticanje inovativnog poduzetništva i Jačanje poslovne konkurentnosti u tvrtki AZON Printer koja je dobila sredstva iz prošlogodišnjeg Poduzetničkog impulsa (11,00 sati, AZON Printer, Jandrićeva 20 - Ksaver).

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu zaposlenih u pravnim osobama u Hrvatskoj za prosinac prošle godine iznosila je 32,59 kuna, što je u odnosu na studeni više za 2,2 posto, a u odnosu na prosinac 2011. godine više za 4,2 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS). Po podacima DZS-a, u prosincu su bila 166 plaćena radna sata, ili 3,5 posto manje nego u studenom. Najveći broj plaćenih sati bio je u vodenom prijevozu (213), a najmanji u obrazovanju (154). Najviša prosječna neto satnica isplaćena je u promidžbi (reklami i propagandi), u iznosu od 58,76 kuna. Najniža prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu zaposlenih za prosinac isplaćena je u proizvodnji odjeće i iznosila je 17,02 kune.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙