FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kemijsko oružje u Siriji: režim i oporba traže da svijet reagira

Autor: mhaj
BEJRUT , 20. ožujka 2013. (Hina/AFP) - Sirijski režim i oporba u srijedu su od međunarodne zajednice u odvojenim zahtjevima zatražili intervenciju kako bi se zabranilo pribjegavanje i upotreba kemijskog oružja, za što se međusobno optužuju.

"Pozivi europskih država i Arapske lige za naoružanjem terorističkih grupa potaknuli su ih da otiđu korak dalje te da u utorak počine prezira vrijedan zločin", stoji u poruci sirijskoga ministarstva vanjskih poslova upućenog UN-u u kojemu se spominje "pobunjenička upotreba kemijskog oružja".

Ministarstvo je podsjetilo na zalaganje Sirije za nekorištenje kemijskog oružja, ukoliko ono postoji, protiv vlastita naroda. U priopćenju također stoji kako će se i dalje nastaviti progoniti teroristi i onih koji ih podupiru, da bi se zajamčila sigurnost naroda.

Sirija od međunarodne zajednice traži da reagira ozbiljno i oštro te da zabrani terorističkim grupama nastavak njihovih opasnih zločina protiv sirijskoga naroda.

S druge strane oporbena koalicija, koja se bori za svrgavanje predsjednika Bashara al-Assada s vlasti, optužuje režim da nastavlja sa zločinima protiv sirijskoga naroda te zahtijeva međunarodnu istragu kao i slanje međunarodnih strunčjaka na mjesto događaja.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙