FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijski pobunjenici kažu da se ne vode pregovori o oslobađanju UN-ovaca

Autor: kgab
BEJRUT, 8. ožujka 2013. (Hina/Reuters) - Sirijski pobunjenici koji drže u zarobljeništvu 21 pripadnika mirovnih snaga UN-a u južnoj Siriji nedaleko od Golanske visoravni, koja je pod izraelskom okupacijom, izjavili su u petak da nisu u tijeku nikakvi pregovori o oslobađanju tih ljudi i nisu dali naznake da bi oni mogli uskoro biti pušteni na slobodu.

Radi se o pripadnicima UNDOF-a, misiji koja nadgleda liniju primirja između Sirije i Izraela na Golanskoj visoravni od 1974.

Njihovo zarobljavanje, samo 1,6 kilometara od izraelskih položaja dokaz je da bi se sirijski sukob, koji se približava svojoj drugoj godišnjici, mogao proširiti na susjedne zemlje.

"Ne održavaju se nikakvi pregovori", rekao je Abu Essam Taseel, predstavnik brigade "Mučenici Yarmouka" koja je zarobila filipinske mirovnjake u srijedu.

U nekoliko video snimaka objavljenih u četvrtak, mirovnjaci su rekli da civili i pobunjenici u selu Jamla dobro postupaju s njima. Glasnogovornik pobunjenika rekao je da drže pripadnike mirovnih snaga kao "goste". Pobunjenici kažu da ih neće ozlijediti, ali inzistiraju na povlačenju vladinih snaga iz te regije prije nego što ih oslobode.

"Pregovori bi se trebali voditi između UN-a i režima (sirijskog predsjednika) Bashara al Assada kako bi se zaustavilo bombardiranje i ukinula blokada ovog područja", rekao je Taseel dodajući da pripadnici mirovnih snaga nisu taoci i da ih drže radi njihove vlastite sigurnosti.

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙