FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dvodnevno zasjedanje Biskupske konferencije BiH

Autor: zkre
MOSTAR, 20. ožujka 2013. (Hina) - Vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić upoznao je u srijedu članove Biskupske konferencije BiH, na početku dvodnevnog zasjedanja koje je započelo u Mostaru, o tijeku konklava za izbor pape, izvijestili su iz Katoličke tiskovne agencije Biskupske konferencije BiH.

Tijekom dvodnevnog zasjedanja biskupi će razgovarati i o problemima povratka brojnih prognanih i izbjeglih katolika iz biskupija u BiH.

Kardinal Puljić, koji je sudjelovao u svečanosti ustoličenja pape Franje dan ranije u Vatikanu, priključio se zasjedanju u Mostaru koje je započelo misom koju je predvodio papinski izaslanik u BiH, nadbiskup Luigi Pezzuto.

U uvodnom pozdravu predsjednik Biskupske konferencije BiH, banjolučki biskup Franjo Komarica izrazio je zadovoljstvo zbog izbora novoga pape te je zahvalio i papi u miru Benediktu XVI. ocijenivši da je on iznimno dobro poznavao stanje mjesnih crkava u Bosni i Hercegovini i zauzimao se za rješavanje problema.

Tijekom dvodnevnog zasjedanja biskupi će, najavio je Komarica, razgovarati i o problemima povratka prognanih i izbjeglih katolika iz biskupija u BiH koji ni 18 godina nakon završetka rata ne odustaju od povratka u rodni kraj. Činjenica da se oni još uvijek nisu vratili rezultira sve dramatičnijim stanjem u mnogim našim župama, osobito u entitetu RS gdje nedostaje više od 90 posto predratne katoličke populacije, rekao je banjalučki biskup.

Tijekom dvodnevnog zasjedanja u Mostaru, predsjednici svih Vijeća i Komisija Biskupske konferencije podnijet će izvješća o radu tih tijela, a biskupi će biti upoznati i s radom Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela u BiH kao i s djelovanjem Tajništva i Katoličke tiskovne agencije BK BiH.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙