FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijska opozicija izabrala premijera

Autor: imli
ISTANBUL, 19. ožujka 2013. (Hina/Reuters) - Opozicijski vođe okupljeni u Sirijsku nacionalnu koaliciju u utorak su na sastanku u Istanbulu izabrali bivšeg poslovnog čovjeka Ghassana Hitta za privremenog premijera i njegov je zadatak da sastavi vladu koja bi trebala djelovati na području kojeg kontroliraju pobunjenici, koji se već dvije godine bore protiv vladajućeg režima predsjednika Bašara al-Assada.

Pozivajući se na svjedoka, novinska agencija Reuters je objavila da je na glasanju sudjelovalo 50 članova Koalicije i da je Ghassan Hitto dobio 35 glasova. No, nekoliko uglednih članova Koalicije napustilo je sastanak prije glasanja, smatrajući da je inozemni pritisak utjecao na izbor Ghassana Hitta, koji se je školovao na Zapadu.

Oni članovi Koalicije koju su podržali njegov izbor, smatraju da Hitto, osim tehnokratskih sposobnosti, ima osjećaja za politiku i da je dobar pregovarač. Također, ističu da će ih on dobro predstavljati u međunarodnoj zajednici i da nije opterećen političkim sukobima unutar Nacionalne koalicije.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙