FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirija navodno uz obalu pronašla izraelsku špijunsku opremu

Autor: dmus
BEJRUT, 7. ožujka 2013. (Hina/Reuters) - Sirija je u četvrtak objavila da je na svojoj obali pronašla izraelsku špijunsku kameru koja je nadzirala "osjetljivu lokaciju".

Na državnoj su televiziji prikazane slike nečega što se u prilogu nazivalo kamerom, šest baterija i opreme za emitiranje, zajedno s lažnim kamenjem kojim se kamuflirala oprema.

U prilogu se navodi izjava službenog izvora o tome da je oprema nađena tijekom posljednjih nekoliko dana na neimenovanoj lokaciji uz obalu i da to otkriće naglašava ulogu Izraela u pobuni protiv sirijskog predsjednika Bašara al-Asada.

U prilogu se navodi da je kamera slala materijal u realnom vremenu i da su se tim materijalom služili ne samo Izrael nego i "naoružane terorističke skupine", što je naziv koji sirijska vlast rabi za pobunjenike koji se bore protiv Asadovog režima.

Glasnogovornica izraelske vojske rekla je da provjerava utemeljenost izvješća i da ne želi davati ikakav komentar.

Oprema pokazana na sirijskoj televiziji - uključujući i umjetno kamenje pod kojim je bila skrivena - jako je nalik onoj zaplijenjenoj u Libanonu proteklih godina za koju su libanonske vlasti također tvrdile da je korištena za izraelski nadzor kretanja u Libanonu.

(Hina) xdam ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙