FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kerry uvjeren da oružje odlazi umjerenoj sirijskoj oporbi

Autor: bcav
DOHA, 5. ožujka 2013. (Hina/Reuters) - Američki državni tajnik John Kerry izjavio je u utorak kako je Washington sve uvjereniji da oružje poslano sirijskoj oporbi odlazi umjerenim snagama, a ne ekstremistima.

Kerry, koji se nalazi na prvoj turneji od imenovanja, rekao je na konferenciji za novinare u Dohi kako je razgovarao s dužnosnicima Katara, a ranije i Saudijske Arabije o tome koji tipovi naoružanja su poslani i kome unutar sirijskih oporbenih snaga.

Vjeruje se da Saudijska Arabija i Katar naoružavaju sirijske pobunjenike, a SAD ističe da im ne želi slati oružje strahujući da bi ono moglo završiti kod pripadnika ekstremnih islamističkih skupina koji bi ga mogli upotrijebiti protiv zapadnih ciljeva.

"Razgovarali smo o tipovima naoružanja koje je poslano", rekao je Kerry. "Razgovarali smo o načinima kako zajamčiti da ono ide u prave ruke, umjerenoj sirijskoj oporbenoj koaliciji i posljednjih mjeseci razvijene su načini u koje imamo sve veće povjerenje", istaknuo je američki državni tajnik.

Oko 70.000 ljudi ubijeno je u Siriji, a milijun je izbjeglo je tijekom dvogodišnje pobune protiv predsjednika Bašara al-Asada, pokazuju podaci UN-a.

(Hina) xbcav ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙